Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Mit vegyek a 101 éves nagymamá...

Mit vegyek a 101 éves nagymamámnak Karácsonyra?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben ezeket kapta tőlem: egy csillárnyi Ikeás LED körtét, új vezetékes telefont, beépített mosogatószer adagolót (hogy ne kelljen emelgetnie a flakont és praktikus), saját összerakású villanyóra szekrényt a lecserélt óra köré miután a régi már nem fért vissza), liszt-porcukor szitát (vett korábban egy rosszat). Saját nevelésű nemesített fokföldi ibolyát.

Ezen túlmenően ünnepektől függetlenül ha bármije is elromlik a kevés gépe közül, megszerelem, így volt a mosógépével is... Régi technikájú dolgokkal él, okostelefonja nincs, mobilja sem, ezeket erőltetni sem akarom.

Szappant meg testápolót és ilyesmiket nem szívesen ajándézom senkinek sem, mert vagy nem tudom mit használ, vagy nincs preferált terméke.

Növényeket még tart, de nem nagyon akarok semmi olyat adni neki ami most, főleg télen úgyis csak tönkre menne nála.

Szeretnék valamilyen nagyon praktikus dolgot neki, de műszaki téren nagyon nehéz dolgom van most, úgy érzem.

2023. dec. 16. 01:53
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg, mire lenne szüksége, minek örülne.
2023. dec. 16. 03:29
 2/18 A kérdező kommentje:
Úgyis az lenne a válasz, hogy semmi nem kell neki.. :)
2023. dec. 16. 05:44
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy jobban örülne, ha több időt töltenél vele. Én már feleannyi idősen is jobban örülnék, mint bármilyen tárgynak.
2023. dec. 16. 07:45
 4/18 anonim ***** válasza:
75%
Finom ételt vinni neki, süteményt, együtt tölteni egy pár órát. Szerintem ennek örülne. Persze ami elromlott, vagy nincs neki, azt is lehet, de ezt csak ő tudhatja.
2023. dec. 16. 07:46
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképp se vegyél neki olyat, amire azt gondolod, hogy na, ez biztos jó lesz neki.

Mindenképpen meg kell kérdezni, ki kell puhatolózni, mire van szüksége, mert felesleges ajándékot adni neki is nagyon kellemetlen.

2023. dec. 16. 07:47
 6/18 Csomorkány ***** válasza:
83%
IKEÁ-s almavágója van? Tudod, ami egy nyomásra hatfelé vágja az almát, és kiszedi a csumáját?
2023. dec. 16. 07:49
 7/18 anonim válasza:
100%
Én együtt tölteném vele a szentestét. Én főznék, díszíteném a fát, közben beszélgetn~nk. Szerintem 101 évesnek ennél nem kell több.
2023. dec. 16. 08:55
 8/18 anonim ***** válasza:
50-100nak se
2023. dec. 16. 09:10
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagymamám “csak” 84 éves lesz, de ő évek óta azt mondja, ebben a korban már rég nem a tárgyak a fontosak, hanem a közösen eltöltött idő, hiszen annak a mennyisége számára már inkább véges.

Ő még mindig ragaszkodik hozzá, hogy ő legyen a családi összejövetelen a házigazda, de most már mi visszük az ételt, ő sütni szokott, meg persze segítünk neki ebéd után rendet rakni. Mindig nagyon örül és a maximum, amit elfogad, az némi süti.

2023. dec. 16. 09:36
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ, hogy fizikailag milyen állapotban van. Mert ha mondjuk már alig lát szegény, akkor hiaba veszed meg neki a világ legjobb könyvét, érted. Ennyi idősen talán már az is ajándék, ha segítesz neki alaposan kitakarítani. Ezeket ti tudjátok. De lehet olyat is csinálni, hogy digitálisan felújíttatni régi fényképeket, annak biztos örülne.
2023. dec. 16. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!