Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Valaki jártas (repülőgép)...

Valaki jártas (repülőgép) modellekben?

Figyelt kérdés

Nem tudom a modell vagy makett szó jobb rá, nem értek az ilyesmihez.😅

Barátom érdeklődik régebbóta a repülőmodell építés iránt, viszont ahogy beírtam a netre nem igazán találtam olyat amire szerintem gondolhatott. Ha valaki jártas a témában vagy van egy ötlete amivel nem lőhetek mellé azt megköszönném. Egyébként van olyan modell ami utána használható és nem csak dísznek van, vagy az megint más téma?😅 Barátom szavaiból azt vettem le használni is szeretné (mint ahogy mások pl.egy papírsárkányt talán, de lehet rossz példa) és a lényeg, hogy mi építsük fel

2022. dec. 17. 18:22
 1/10 anonim ***** válasza:

Mindent írsz, csak kérdést nem.

A makett porfogó, a modell repül is.

Fröccsöntött elemekből rakná össze, vagy minden elemet maga készít el?

Jó lenne többet tudni.

2022. dec. 17. 23:05
 2/10 A kérdező kommentje:

Akkor a modellre gondoltam, mert szeretné ha repülne.

Nem ő készítené az elemeket, csak összerakná(nk). De mivel nincs konkrét repülőtípus kinézve, a konkrét kérdés, hogy milyet rendeljek amivel nem lehet mellélőni

2022. dec. 18. 15:37
 3/10 anonim ***** válasza:

Még mindig ott a kérdés, hogy megszállott, vagy ez lenne az első?

Mi az a mellélövés?

Egy-egy gyártól belül is vannak minőségbeli eltérések.

2022. dec. 18. 15:41
 4/10 A kérdező kommentje:

Első lenne

Mellélövés az, ha csalódott vagy mikor kibontod.😅

Valószínű ez lesz az egyetlen modell, de ez legyen jó.

2022. dec. 18. 17:10
 5/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk úgy látom te is csak a feszkódat próbáltad idefröcsögni, segíteni meg nem végülis.😁
2022. dec. 19. 19:32
 6/10 anonim ***** válasza:
50%

5. Így van. De ne foglalkozz ezzel. Van itt két tucat remek válasz.

Ja, nincs. Lehet ennek valmi oka. Nem gondolod?

2022. dec. 19. 20:01
 7/10 A kérdező kommentje:
Az a tuti mindenesetre, ha felkeresel egy szakembert. Kellemes ünnepeket!:)
2022. dec. 20. 00:15
 8/10 anonim ***** válasza:

Miért vagy ennyire neveletlen? Örül, hogy legalább egy valaki veszi a fáradtságot egy felelősen meg nem válaszolható kérdésre!

Modellt nem építettem, csak makettet. Azt is csak amatőr szinten. azaz semmi egyebet nem tettem, mint megvettem a kittet, a javasolt festékeket, oldószert, ecseteket és ragasztót. Még festékszóró pisztolyt sem vettem, ami eléggé alap lenne.

Elszórakoztam vele. De vannak olyanok, akik hetelig, hónapokig tanulmányozzák az eredeti műszaki rajzait, fotóket gyűjtenek össze stb. És amikor nekiállnak, akkor olyanra is képesek, hogy mondjuk egy ezred millimétert lecsiszolnak a szárnyból, mert úgy méretpontos. Vagy egyes alkatrészeket maguk készítenek el. Vagy keresnek külön kitett, amelyben fotómaratott fém részek találhatók hozzá.

Az sem mindegy, milyen méretearányú repülőmodellt szeretne. Van olyan is ami kb. 20 centi készen és olyan is, ami több méteres.

Néztem a makettek árait. kb. 14 ezer az alja, és százezer forintiért is kapható.

Makettekből én Rewellt és Tamiyát vettem. Mint írtam, nekem mindegy volt, de a Modell és Makett újságban sok olyan cikkel találkoztam, amelyekben márkán belüli durva eltérésekről írtak a „profik”.

Sajnálom, ha csalódást okoztam neked. A repülőképes modelleket nem ismerem.

2022. dec. 20. 09:27
 9/10 anonim válasza:

Makett = valódi gépek élethű, kicsinyített másolata, a megjelenés a fontos, nem működnek.

Modell = a valódival (közel) megegyezik funkcióban, küllemre eltérhet tőle.

Ha repülni is szeretnéltek, akkor modellt keresel, viszont ezt karácsonyi ajándéknak nem javasolnám.

Egyrészt, a kezdőbarát modelleket nem egy nagy élmény összerakni, 3-4 fő elemből áll az egész, másrészt viszont ha még soha nem vezetett repülőmodellt, először inkább szimulátorban próbálja ki magát.

Egy értelmes belépőszintű modell olyan 80-100 ezer Ft volt pár évvel ezelőtt, most az infláció és az egekben lévő USD árfolyam miatt valószínűleg több lesz. Ha valamit hibázol, közel nullára lehet redukálni a gép értékét azzal hogy összetöröd.

Vannak olyan fa modellek, amiket kézzel, neked kell összerakni, de ez nem legó, jól felszerelt műhely kell hozzá. Satu, fűrészek, reszelők, famunkához való szerszámok, csavarhúzók, csavar készletek, stb. Illetve, rengeteg olyan alkatrészt használtunk, amiket itthon sehol nem tudtál beszerezni, mert nem volt kapható a boltokban, szóval aliexpressről is sokat kellett rendelni.

2022. dec. 20. 10:38
 10/10 anonim válasza:
Kedves kérdező! Szeretném megkérdezni hogy végül is ajándékoztál ilyet? Mi mellett döntöttél, örült neki?
ápr. 23. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!