Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Melyikkel sérted meg jobban a...

Melyikkel sérted meg jobban a párodat karácsonykor?

Figyelt kérdés
2022. dec. 15. 12:46
A kérdező szavazást indított:
Ha túl KIS értékben vettél neki ajándékot ahhoz képest, amit ő ad
Ha túl NAGY értékben vettél neki ajándékot ahhoz képest, amit ő ad
34 szavazat
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
Szerintem a szándék a lényeg, nem hogy ki milyen drága ajándékot vesz, vagy hogy versenyezunk úgymond...
2022. dec. 15. 13:02
 2/14 anonim ***** válasza:
4%

Attól függ, mit értünk kis érték alatt. Ha ő 150 ezerért vesz nekem valamit, én meg neki 20 ezerért, attól nem fogom szarul érezni magam, mert azért én se fukarkodtam vele (meg nekem most anyagilag ennyi fér bele). Ha viszont ő 30 ezerért vesz valamit, én meg 2 ezerért, az baromi ciki. Még csóró egyetemista koromban is többet szántam a párom ajándékára, szóval itt ez nem lehet kifogás.

Nekem az eddigi barátaim amúgy mind nagyvonalúak voltak, szóval én sem szeretek fukarkodni. Igazából a fukarkodás a szög egy kapcsolat koporsóján (akit szeretsz, azzal nem vagy fukar).

2022. dec. 15. 13:13
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyikkel sem.

Azzal sérted meg, ha méricskélni kezded, hogy melyikőtök ajándéka mennyibe került. Nálam ez pl. azonnali szakítóok lenne.

2022. dec. 15. 13:24
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Jobb ebben előre megegyezni, ha ez az első karácsony. Ahány ház, annyi szokás. Van, aki a csillagokat is megveszi akár hitelből, más meg úgy van vele, hogy majd süt egy sütit és megmasszírozza a hátadat.
2022. dec. 15. 13:24
 5/14 anonim ***** válasza:
93%
Egyikkel sem szerintem. Az érték helyett inkább az adott ajjándék minőségére, használhatóságára kell koncentrálni szerintem. Szóval nyilván ha ő ad neked egy középkategóriás parfümöt például, akkor az ciki ha te meg egy szelet csokit. Mi egyébként már az elején megegyeztünk egy x összeghatárban. Vagy olyan is volt, hogy egyik évben én mondtam hogy ha akar adni ajándékot akkor ezt a valamit vegye meg mert szeretném és akkor így neki se kell ajándékon törni a fejét. Ő meg erre mondta hogy oké, ő meg ezt szeretné és én megvettem azt, szóval meglepi nem volt de legalább nem hülyeségekre ment a pénz.
2022. dec. 15. 13:39
 6/14 A kérdező kommentje:

Furcsa eredmények jöttek ki. Az én párom nagyon odaadó, és soha nem érdekelte mekkora értékben adok neki ajándékot. Nem is szoktam fukarkodni, sőt! Viszont olyat éreztem már rajta, hogy túlzásba estem, és kicsit kínosan/rosszul érezte magát, mert ő kevesebbet adott.

Ráadásul nem is engedheti meg, hogy akkora értékben vegyen, mint amennyiért én vettem, ezért akarom visszafogni magam, nehogy ebbe hajszoljam bele. Viszont emiatt félek, hogy túl keveset adok.

2022. dec. 15. 14:03
 7/14 anonim ***** válasza:
71%
Hát pontozzatok le, de nekem egyszer volt olyan, hogy készültem személyes drágább ajándékkal, majd talikor kiderült hogy a másik egy gipszangyalkát vett nekem a karacsonyi vásárban, plusz tudtam, hogy aznap ment oda, tehát az is tök levágós volt hogy ott éppen megvette az első szrt amit talált, mert épp arra járt.
2022. dec. 15. 14:08
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

#6 akkor ne azt nézd, hogy milyen összegben veszel neki ajándékot, hanem hogy mire vágyik, mire van szüksége. Ha ez épp egy 5 ezer forintos könyv vagy egy 20 ezer forintos koncertjegy, annak nem az értéke a lényeg, hanem hogy tudod, mire vágyik. Ez szerintem sokkal fontosabb, minthogy csak az összegét nézed az ajándéknak. Mert ebből érzi, hogy odafigyelsz rá.

Amúgy meg te ismered a párodat, az anyagi helyzetét és az ajándékozási szokásait. Szerintem ahhoz lenne érdemes igazítani a dolgot.

2022. dec. 15. 14:09
 9/14 anonim ***** válasza:
68%
Utolsó vagyok, nyilván kva rosszul esett. Az ára miatt is, meg a leszaromsága miatt is, nyilván.
2022. dec. 15. 14:10
 10/14 anonim ***** válasza:
67%
#7 fu de gáz…és akkor itt mondhatják sokan, hogy “jaj a szándék a fontos, nem az ára”, de azért csak le lehet szűrni ebből, hogy mennyire lehettél fontos neki (semennyire).
2022. dec. 15. 14:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!