Melyikkel sérted meg jobban a párodat karácsonykor?
Attól függ, mit értünk kis érték alatt. Ha ő 150 ezerért vesz nekem valamit, én meg neki 20 ezerért, attól nem fogom szarul érezni magam, mert azért én se fukarkodtam vele (meg nekem most anyagilag ennyi fér bele). Ha viszont ő 30 ezerért vesz valamit, én meg 2 ezerért, az baromi ciki. Még csóró egyetemista koromban is többet szántam a párom ajándékára, szóval itt ez nem lehet kifogás.
Nekem az eddigi barátaim amúgy mind nagyvonalúak voltak, szóval én sem szeretek fukarkodni. Igazából a fukarkodás a szög egy kapcsolat koporsóján (akit szeretsz, azzal nem vagy fukar).
Egyikkel sem.
Azzal sérted meg, ha méricskélni kezded, hogy melyikőtök ajándéka mennyibe került. Nálam ez pl. azonnali szakítóok lenne.
Furcsa eredmények jöttek ki. Az én párom nagyon odaadó, és soha nem érdekelte mekkora értékben adok neki ajándékot. Nem is szoktam fukarkodni, sőt! Viszont olyat éreztem már rajta, hogy túlzásba estem, és kicsit kínosan/rosszul érezte magát, mert ő kevesebbet adott.
Ráadásul nem is engedheti meg, hogy akkora értékben vegyen, mint amennyiért én vettem, ezért akarom visszafogni magam, nehogy ebbe hajszoljam bele. Viszont emiatt félek, hogy túl keveset adok.
#6 akkor ne azt nézd, hogy milyen összegben veszel neki ajándékot, hanem hogy mire vágyik, mire van szüksége. Ha ez épp egy 5 ezer forintos könyv vagy egy 20 ezer forintos koncertjegy, annak nem az értéke a lényeg, hanem hogy tudod, mire vágyik. Ez szerintem sokkal fontosabb, minthogy csak az összegét nézed az ajándéknak. Mert ebből érzi, hogy odafigyelsz rá.
Amúgy meg te ismered a párodat, az anyagi helyzetét és az ajándékozási szokásait. Szerintem ahhoz lenne érdemes igazítani a dolgot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!