Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Ifjú pártól illik megkérdezni...

Ifjú pártól illik megkérdezni mennyi az egy főre eső vacsora ára, hogy úgy lőjjem be az ajándék összegét?

Figyelt kérdés

Esküvőre vagyok hivatalos, távolabbi ismerősként. A pár pénzt kért ajándékba.

Úgy tudom, hogy az egy főre eső vacsora ára felett illik adni valamivel, legalább. De fogalmam sincs, hogy mennyi lehet az egy főre eső ár.

Olvastam egy cikkben, hogy ilyenkor nyugodtan meg lehet kérdezni a pártól, nekik is jobb, hogy biztos nem lő alá az ember. Viszont ismerőseim szerint ilyet nem illik, ez bunkóság lenne.

Szerintetek simán megkérdezhetem a pártól, hogy mennyibe kerül az én részvételem a vacsorán? Vagy inkább tekintsek el ettől, mert nem illik és adjak egy hasraütésszerű összeget?

2022. jún. 13. 23:41
A kérdező szavazást indított:
Nyugodtan meg lehet kérdezni, ezzel nekik is segítek, hogy megfelelő összeget kapjanak majd.
Nagyon illetlen dolog lenne, inkább vakon, hasraütés szerűen találjak ki valami összeget.
57 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%

Elég modortalan kérdés lenne.

Amit adni készülsz, az nem a vacsorád ára, hanem nászAJÁNDÉK. Ha koppra kiszámolod, és mondjuk 8470 Ft-ot adsz nekik, abban mi az ajándék, mi marad belőle nekik? Fejenként minimum 15ezer forinttal számolj, inkább többel.

2022. jún. 14. 00:35
 2/11 A kérdező kommentje:

1-es:

Nem koppra kiszámolnám, hanem arra még rádobnék egy 15-20 ezret.

De ahhoz tudnom kellene, mennyi a vacsi ára.

Szinte mindenhol azt írják, hogy legalább a vacsora árát illik adni, de fogalmam sincs az mennyi lehet, nagyon sok tényezőtől függ és tág határok között változhat.

2022. jún. 14. 00:39
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
A vacsora is kb 15-20 ezer lehet fejenként, bár ez a menütől is függ, meg hogy hol tartják. Ha erre ráraksz még ugyanannyit az biztos elég lesz. De mint írtad, távoli rokon vagy, így túlzásokba se kell esni.
2022. jún. 14. 05:13
 4/11 anonim ***** válasza:
39%
Lakodalomba vendégeket hívnak. Vendéggel pedig nem illik kifizettetni a vacsora árát. Ez csak újabban szokás- Akinek nincs pénze , az ne tartson lakodalmat. Te adj annyit, amennyit gond nélkül adhatsz.
2022. jún. 14. 07:21
 5/11 anonim válasza:
93%
Nem illik.
2022. jún. 14. 09:50
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezni valóban nem illik. De helytől függ az ár. Szerintem a minimum(!) egy 10-es, de inkább 15-25 közé illeszteném az összeget.
2022. jún. 14. 12:01
 7/11 anonim ***** válasza:
92%
Nézd meg az étterem honlapját, vagy hivd fel az éttermet.
2022. jún. 14. 13:11
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem illik megkérdezni. 20 ezer Ft/fő az általános ajándék összeg. Persze függ attól, hogy mit engedhetsz meg magadnak.
2022. jún. 15. 09:26
 9/11 anonim ***** válasza:
91%

Kb 20 ezer per fő a fogyasztás. Ha ezt akarod még megtoldani, ezzel tudsz kalkulálni.

3 hete volt az esküvőnk, 25 ezer per fő kaptunk ajándékot a vendégektől átlagosan.

2022. jún. 15. 10:52
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg mástól, gondolom nem egyedül vendégeskedsz. Vagy a vendéglátóktól.
2022. jún. 15. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!