Fura ajándékozás a párom szüleitől, ti mit gondolnátok a helyemben?
Ha tudták, hogy te is adsz külön, akkor nem értem a reakciót.
Ha azt hitték, közös (bár nálunk ALAP, hogy közösen adunk), akkor hirtelen kellett kitalálniuk valami ajándékot neked is.
Te eddig mindig vittél valamit, ezek meg...
Nekem is nagyon rosszul esne. Fura, hogy olyan megértő itt mindenki, csak nem tudom, ha így járna mint te, akkor is ilyen nagy lenne a tolerancia?
Én egy életre megjegyezném ezt, es soha többé nem vinnék semmit, ha mennék.
A palid is jó nagy bunkó, higy nem beszélte meg a szüleivel, hogy te készülsz, és ne romlott bonbont adjanak már.
Szerintem egy 0 vagy a szemükben.
Egy doboz lejárt bonbon, amiből hiányzott egy darab, és elegánsan bele volt dobva a csokiparír. Én ezt kaptam.
Levontam a következtetést, ennyibe néznek.
Továbbiakban ne teperj, ne vigyél semmit.
De ez régen volt. Most már meg van beszélve, hogy nem ajándékozunk. El nem tudom mondani, hogy milyen megkönnyebbülés ez, mindkét fél részére.
Én is kaptam továbbadott, lejárt bonbont anyóséktól, mi több a saját apámtól is, nem sértődtem meg rajta. Azért nem, mert a bonbon ilyen dolog, legtöbben továbbadják, annyira nem finomak, tipikus ajándékcucc. Maga a bonbonadás is egy ilyen "letudjuk a gesztust" típusú ajándékozás, és hát mi is adtunk már bonbont. Talán éppen azt kaptam vissza egy évvel később. :D Mondjuk mikor én adom tovább, figyelek rá, hogy ne legyen lejárva.
De kaptam rokonoktól 500 forintos rusnya kacatokat, plédet, terítőt ami nem tetszik és nem illik a lakásba, tusfürdők garmadát. Nem érzem magam előrébb azzal, ha újonnan vett porfogót, felesleges vackot kapok, vagy olyasmit, amiből szívesebben választottam volna magamnak másmilyet. Az is zavar kicsit, hogy szegények kidobják erre a pénzt. Inkább adjanak egy lejárt bonbont, azzal kevesebb gondom van, nem sajnálom kidobni a kukába.
Én sem ajándékozok kreatívan, sok mindenkit nem ismerek eléggé, sok mindenki olyan mint én, hogy nem nagyon kell neki semmi, ami pedig mégis, azt saját maga akarja megvenni.
Igazából mindenem megvan, nem hiányzik semmi ajándék, legszívesebben be is szüntetném a családban a felnőttek közti ajándékozást, de az sokkal nehezebb. Egyszerűbb szépen megköszönni a szirszart, és továbblépni. A gesztust azért értékelem.
Nem érdekelné őket, meg sem néznék, mivel úgysem kell nekik. Ha kéne, már megették volna mielőtt a kérdezőnek adják. Megy egyből a szekrénybe, ahogy szokott, és megkapja a legközelebbi névnapos...
Kérdező, valószínűleg olyan emberekről van szó, akik nem tudják mit adjanak, púp a hátukon az ajándékozás, és nem akarnak különösebben költeni olyasmire, ami bizonyára neked úgysem kell. Jó, annyi tényleg lehetett volna bennük, hogy nem lejártan, porosan adják a vackot. De ez lehet trehányság, lustaság, egyszerűség (butaság) is. Amíg más jelét nem adják annak, hogy semmibe vesznek vagy nem kedvelnek téged, addig szerintem ezt ne vedd magadra.
Viszont nem kell mindig vinned valamit, mikor hozzájuk mész. Lehet hogy nekik nem stílusuk ez a "mindig dolgokat adós" szeretetkifejezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!