A szüleim miért nem szeretik, ha ajándékot veszek karácsonyra?
18 éves vagyok, még nincs önálló keresetem mert iskolába járok, csak annyi, amit rokonoktól kapok vagy pár alkalmi nyári diákmunkával összeszedtem, illetve zsebpénznek kapok.
A szüleim nekem mindig nagy értékben vesznek ajándékot, én is szeretném a gesztust viszonozni. Kisebb koromban még nagyon kreatív voltam, csináltam minden évben képeslapokat, díszeket nekik és a húgomnak is. Mostanra viszont már nincs kedvem ezekhez, mert csak a szemét halmozódik, inkább hasznosat szeretnék adni.
Tavaly vettem anyának könyvet, apának naptárat a tesómnak meg irattartót, az összes került kb 5000 Ft-ba. Erre azt mondták a szüleim, hogy ne költsem a pénzemet, elég, ha készítek vmit, mint régen.
Idén nem volt időm (és ötletem) semmit készíteni (értelmét sem láttam, mert ugyis szemét lesz belőle 2 nap múlva) mert nagy volt decemberben a hajtás suliban is, forgalmi vizsgáztam is meg sok más elfoglaltságom volt, 1 nap alatt nem tudtam mit össtedobni. Venni szégyelltem volna bármit is saját pénzből, így nem adtam most semmit. De ettől kellemetlenül éreztem magam.
Szerintetek korrekt az, hogy 18 éves létemre nem adok nekik semmit? Miért nem akarják, hogy pénzt költsek rájuk? Hiszen szívesen teszem.
18L
mert azt akarják, hogy inkább költsd magadra a pénzt, amit kapsz/keresel
legközelebb esetleg valami "ingyen élmény" ajándékot adj nekik
gondolok olyanra, hogy pl egyik hétvégén menjetek piknikezni (nyilván jobb időben :DD) és te készíted össze a kaját vagy te főzöl valamelyik nap, így nem szüleidnek kell, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!