Szóval: Egy 19 éves srác vagyok, a szüleimmel élek. Az utóbbi 2-3 évben minden karácsonykor valami nagyobb értékű dolgot szoktam kapni tőlük (~150-200k forint értékben), karácsonyi és szülinapi "összevont" ajandékként mert a kettő elég közel van egymáshoz. Én is szoktam nekik venni valami apróságot, fejenként kb 5000 forint értékben tudok, mivel még tanulok. Igyekszem hasznos dolgokat adni, és sikerül is, illetve mindig nagyon örülnek neki. Viszont ennek ellenére kicsit "kínosnak" érzem a magam részéről a övékhez képest ilyen kis értékben ajándékot adni. Tudom, nem az érték számít, etc, etc, de akkor is annak érzem :/
Ugye csak én gondolom túl ezt?
2021. dec. 21. 23:38
1/6 anonim válasza:
Ha annyira zavar a dolog akkor ne kérj tőlük drága ajándékot..
2021. dec. 22. 04:10
2/6 A kérdező kommentje:
nem én kérem, ők találják ki
2021. dec. 22. 07:32
3/6 anonim válasza:
A szülők mindig többet adnak a gyereknek, még felnőtt korban is. Az ellenkezője ritkább, ha a gyerek már dolgozik, jól keres, a szülők meg nagyon szegények. De jellemzőbb, hogy a szülők adnak többet. Majd te is így teszel a gyerekeddel. Ne gondold túl, nem az érték számít, hanem a szándék.
2021. dec. 22. 08:20
4/6 anonim válasza:
Saját szüleimből kiindulva, el se várnák, hogy én ugyanakkora értékben adjak. Én is tanulok még, részmunkaidőben dolgozom, kb 10 ezer körüli értékben vettem ajándékot mindenkinek, a szüleim viszont ragaszkodnak hozzá, hogy a "gyerekek" nagyobb értékben kapjanak. Szerintem nincs ezzel baj, pláne míg tanulsz. Majd ha dolgozol, de is tudsz nagyobb ajándékot adni, ha szeretnél.
2021. dec. 22. 08:55
5/6 anonim válasza:
Én is többszázezres értékben szoktam ajándékokat kapni, pedig az én szülinapom áprilisban van. Egyszer próbáltam meg én is hasonló értékben vásárolni, de karácsony után visszaadták azt a pénzt, amit rájuk költöttem, és azt mondták, nehogy még egyszer ennyiért vegyek nekik valamit. :D
Szóval szerintem a te szüleid sem várják el, hogy olyan értékben vásárolj nekik, mint ők neked, sőt, még rosszul is esne nekik, ha ennyi pénzt költenél rájuk ahelyett, hogy félretennéd magadnak.
2021. dec. 22. 11:19
6/6 anonim válasza:
Ha zavar mond meg nekik,hogy nem szeretned,hogy ekkora osszegbe vegyenek neked ajandekot,mert kellemetlenul erzed magad,hogy te nem tudod viszonozni.De egybkent szerintem ez normalis,hogy a szulok dragabb ajandekot adnak mint a gyerek a szandek a fontos.A kesobbiekben meg te is tudsz majd venni nekik olyat amitol majd elegedett leszel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!