Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Milyen társasjátékot ajanlanát...

Milyen társasjátékot ajanlanátok ami nem drága?

Figyelt kérdés
Idén úgy döntöttünk nem ajándékozzuk egymást, viszont szeretnék valami olcsóbb de jó társasjátékot venni

2021. dec. 7. 11:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Összeghatárt mondj - a "drága" elég relatív fogalom. Kinek mennyi a drága...
2021. dec. 7. 11:48
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi a nem drága és milyen jellegű játékra gondolsz? Hány fő, milyen korosztály?
2021. dec. 7. 12:25
 3/12 anonim válasza:

Érdemes lehet használtan venni akkor. Vannak tök jó állapotú használt játékok, 20-30%-kal olcsóbban, mint újonnan. Facebookon rengeteg ilyen csoport van. Vagy alternatív ötlet, hogy Megcsinálod magad a játékot hobbiboltban vehető cuccokból, az általában olcsóbb. Viszont csak bizonyos játékoknál működik. Hazsnos, ha van laminálód meg nyomtatód.

Egyik ilyen játék, ami tökre elkészíthető, az a Secret Hitler:

[link]

Ez egy 1930-as években "játszódó" társas politikai tematikával a felszínén, de amúgy érvelős/blöffölős, manipulálós. Nagyon jókat szoktunk vele játszani, de minimum 6 fő kell, hogy elkezdjen jó lenni.

Másik ilyen játék lehet a Deep Sea Adventure, ami egy többieket szivató kis aranyos, vicces filler (gyors társas), minimália gondolkodással, ám szerintem szenzációs félig kooperatív mechanizmussal (ugyanazt az oxigént használjátok, miközben idézőjelesen lemerültök a víz alá)

Még egy lehet a Fake Artist Goes to New York, ezt én is megcsináltam DIY verzióban, a white boardokat igazából helyettesítettem laminált papírdarabokkal.

Ugyanígy a Skull is megcsinálható, érdemes laminálni. Nagyon egyszerű, ám ugyanakkor elég mély blöffölős játék.

The Mind alapból olcsó, de szerintem nem olyan jó játék.

Hanabi is elég olcsó, szintén közepesen jó játék szerintem.

Hive-ot meg magadnak is megcsinálhatod, nyolcszögletes faanyagra van szükséged, meg némi rajztudásra. Nem tudom, hogy olcsóbb lesz-e, mintha megvennéd. Az meg picit olyan, mint egy modernizált sakk. 2 személyes.

Így most hirtelen ennyi jut csak eszembe.

2021. dec. 7. 12:27
 4/12 A kérdező kommentje:
5ezer Ft a határ
2021. dec. 7. 13:14
 5/12 anonim válasza:

Tudok egy gyűjteményről a Facebook egyik csoportjában, kinyomtatható, és/vagy francia kártyákra adaptálható kártyajátékokból. Jó ötlet lehet a kártyajátékok között körülnézni, azok viszonylag olcsók, és van köztük komolyabb, társasjáték mélységű is.

Érdemes beszerezni pld.: BANG, Aranyásók, Chachapoya, Avalon, Secret Hitler, Hanabi (ez kooperatív), Hive (kétszemélyes nagyon konfrontatív, mint a sakk)

Amit a 3-as írt, azok is jók, bár a Hive-ot én pont nem kezdeném házilag barkácsolni, inkább megvenném.

Viszont amit a Facebook csoportból le lehet tölteni, (szabályok, otthon kinyomtatható kártyák) azt meg felesleges egy kipróbálás miatt megvenni.

2021. dec. 7. 13:20
 6/12 anonim ***** válasza:
66%

Ilyen árba szerintem valami kártyajáték jöhet szóba, táblás játékokból max valami nagyon kisgyerekeknek való.

Kártyából tudom ajánlani: UNO, Dobble, most vettem egy Spicy nevű kártyát, ajándék lesz ezért nem bontottam ki, de a vélemények szerint nagyon jó.

2021. dec. 7. 13:25
 7/12 anonim ***** válasza:
Vagy lehet egy csomag dixit kártya, nem feltétlenül kell hozzá a játéktábla szerintem (legalábbis minket sosem érdekel ki mennyit lép )
2021. dec. 7. 13:26
 8/12 anonim ***** válasza:
Ez nem ár egy játékért. Max kártyajáték jön ki ennyiből.
2021. dec. 7. 13:48
 9/12 anonim válasza:

snóbli

snúr

néhány apró pénz kell hozzá

2021. dec. 7. 13:49
 10/12 anonim válasza:

5.000 forintért az Aranyásóknak (Saboteur) még a kiegészítője is belefér, tehát tulajdonképpen az alap pakli, meg még egy (Aranyásók 2) ami megunhatatlanná teszi ha az alapjáték már nagyon megy.

Egyébként menjetek fel a boardgamearena.com oldalra, és próbáljátok ki az ott online (valós játékosokkal valós időben) játszható társasjátékokat. Saját tapasztalatból tudjátok meg, hogy nektek melyik tetszik.

2021. dec. 7. 14:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!