Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Nincs ajándék ötletem karácson...

Nincs ajándék ötletem karácsonyra a szüleimnek.. ti mit szoktatok a szüleitteknek karácsonyra venni?..

Figyelt kérdés
2021. nov. 21. 07:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

10, Én nem szeretek élősködni, egyik irányba sem kellemes túllőni a célon. Szerintem az a korrekt ha nagyjából le van fektetve mi az az idő/pénz befektetés ami a ti családotokban megszokott, és így egyik fél se érzi úgy, hogy a másik adakozik vagy gürizik miatta.

Szándékosan írtam időt is, mert az is teljesen valid, ha valaki pl kb ingyenes alapanyagból köt vagy varr valamit, nem csak monetáris aspektusról szól ez.

2021. nov. 23. 10:10
 12/15 anonim ***** válasza:
10 kieg: természetesen két felnőtt, külön kassza esetén. Ha a gyerek fiatal, akkor nyilván a szülőknek több a kapacitása
2021. nov. 23. 10:12
 13/15 anonim ***** válasza:

11 rendben. De akkor te ajándék barterröl beszélsz, és nem ajándékozásról. Azzal sincsen semmi gond, csak kezeljük a helyén. Az adás három szabálya:

1. Rendelkezz azzal, amit adni szeretnél

2. Érdek, viszonzás elvárása nélkül add

3. A másik szívesen vegye, vagy szüksége legyen arra, amit adsz.

Ha ilyen gondolatok, mint élösködés, meg csak akkor adok, ha kapok elöjön, annak már semmi köze az ajándékozáshoz. Az egy tranzakció lesz. De hát a modern világban a karácsony is erről szól :'D

2021. nov. 23. 10:16
 14/15 anonim ***** válasza:
13, igen, de pl ha van egy idős nyugdíjas rokon, akinek mindenképp szeretnél adni, de ő minden áron viszonozni akarja, akkor trükközni kell.
2021. nov. 24. 13:02
 15/15 anonim ***** válasza:
91%
Fhu jönnek a begyepesedett "én pedig nem ajándékozok, ha igen akkor is egy tábla csoki mert hát nem erről szól az ünnep ti barmok" kommentek...fhu de undorító ez az oldal :D
2021. nov. 24. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!