Hogyan lehet megértetni a rokonokkal, hogy ne ajándékozzanak gagyi játékokat a gyereknek?
SEHOGY. Vagy nem fogadjátok el az ajándékot - akkor kész a sértödés, vagy másnap kidobjátok - akkor meg a gyerek ordít.
Attól, hogy szerinted gagyi egy játék, a gyerekek többsége kifejezetten szeret ezekkel játszani, én nem csinálnék belöle ügyet.
Sehogy, komolyan, szerintem sehogy.
Mi idén is belefutottunk ebbe.
Én nem is ragaszkodok az ajándékozáshoz, a nagy ajándékokhoz meg pláne!
De ajándék márpedig kell!! Felajánlottam már, hogy megveszem azt, amit jónak találok, hasznos lehet, örülni fognak neki, stb.. az is opció ha odaadja a rászánt összeget, akkor is, ha drágább volt... de neeem, természetesen nem jó így.
Sorra kapják az olyanokat, ami korban nem is megfelelő, az érdeklődésük a közelében sem jár.. és csalódott.. nem tudják hova tenni a dolgokat csak nézik, hogy most mi van.
Nincs sok játékunk, de azok normálisak, de még sem a megfizethetetlen kategóriába tartoznak.
Az olcsó játékokkal sincs semmi bajom, de amig a gyerek kibontja és már szét is esik... na ezt nem bírom.
Idén olyan jót hódított az 5 éves fiamnak a P.pcoban vásárolt összeszerelhetetlen autópálya, hogy el se tudom mondani.
A 2,5 évesem meg egy pecálós játékot kapott, amihez még bot se volt. De a korosztály is inkább a 1,5 lett volna.
Azt hiszem, erre még senki nem talált megoldást.
Mit szeretne, mire van szüksége, ára és a rászánt összeg, az ismeret hiánya, hogy milyen játékai vannak már, mit fog kapni másoktól, a sértődés lehetősége - mindezt összeegyeztetni lehetetlen.
Talán a megbeszélés, ami leginkább segíthet, bár néha a szülő is nehezen tudja kitalálni mit vegyen a saját gyerekének, hát még ha mások is tőle várják, hogy mondjon egy elfogadható árú ajándékot!
Szerintem kár, hogy megszületett az, aki az ajándékozást valamikor réges-régen kitalálta! Mennyivel egyszerűbb lenne az életünk ennélkül a szokás nélkül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!