Páromnak nagy vágya egy gázriasztó?
Miért szeretne ilyet? Ha érdeklik a fegyverek -esetleg ha téged is-, akkor már inkább egy lövészetet ajándékoznék neki. Esetleg airsoft vagy hasonló? Még dobhatna egyet a kapcsolatotokon, ha téged is érdekel ilyesmi.
Egyszóval, én inkább valami maradandót adnék, mert egy riasztót kb bárhol, bármikor kaphat.
Olyan környéken laktok, vagy akkora a telek, hogy van oka, amiért nem érzi magát biztonságban?
Ajándékként én nem vennék amúgy. Nem szeretem az ajándékozást, de ha már adok, az legyen személyes, meghatározó emlék.
Azt jobban el tudom képzelni, hogy "gyere kedves, elmegyünk valahova" és elvinném egy ilyen boltba.
De ez csak az én véleményem.
Igazából semmi komolyabb oka nincs rá. Ezért nem értem teljesen én sem.. 😅
Köszönöm szépen a tanácsot! ☺️
Kést nem illik a babona szerint. Pisztolyt lehet.
Milyenre gondoltál? Mennyi a lóvéd?
Azt ügye tudja a párod, hogy ha úgy adódik, hogy támadást kell elhárítani
– még nagyobb veszélybe sodorhatja magát;
- tovább, súlyosabb támadásokat generálhat vele (bosszú);
- ha nem sikerül bizonyítani a jogos védelmet, még meg is büntethetik.
7.-nek.
Buta vagy, akkor TE, veresd el magad!
Maximum 100.000 Ft értékben vásárolnék neki.
Gáz-riasztó pisztolyra gondoltam én, mert ő is azt mondta olyat szeretne.
7-es válaszoló : olyat szeretnék amire nem kell engedély! :)
7-es válaszoló vagyok.
Gáz riasztók tartásához nem kell, viseléséhez igen. Olyan nincs, amelynek viseléséhez nem kell engedély. Annak birtokában is csak rejtve lehet nála, rajta.
A butaságomhoz:
Használni kell tudni. Akkor verjék meg? Lehet, még az is jobb.
Lehet, a támadást megúszná elfutással, kitéréssel, kiabálással egy-két pofonnal. Ha előkapja a gázfegyvert, esetleg leszúrják. Ha többen vannak, és nem kap mindenki egyszerre a cuccból, akkor ők súlyosan bántalmazhatják.
És van másnap is. Ha használta, köteles rendőrt hívni, és bíróságra fog kerülni a dolog. És vannak népcsoportok, akiknél komolyan számolni kell a bosszúval.
Ma a jogos védelem sokkal nagyobb mozgásteret biztosít, mint a régebbi jogos ÖNvédelem. De nem tehető meg bármi. A tárgyalás végződhet úgy is, hogy a gázriasztó használóját marasztalják el, vagy őt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!