Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Egy szénmonoxid érzékelő...

Egy szénmonoxid érzékelő lehet rossz ajándék?

Figyelt kérdés
2020. jan. 8. 18:03
1 2
 1/14 anonim válasza:
94%
Hát figyelj most volt a híradóban, hogy 3 ember meghalt szénmonoxid mérgezésbe szóval szerintem jó ajándék.
2020. jan. 8. 18:16
 2/14 anonim ***** válasza:
94%
Családok szoktak meghalni szénmonoxid mérgezéstől, szóval abszolút jó ajándék.
2020. jan. 8. 18:39
 3/14 anonim ***** válasza:
37%
Magamnak nem vennék, mert felesleges ilyen szarra költeni. De ha kapnék nem sírnék miatta, mert éppen soha nem lehet tudni a bajt. Pár ilyen érzékelő bármikor jól jöhet.
2020. jan. 8. 19:08
 4/14 anonim válasza:
95%
Központi fűtéses panelban nem sok értelme van. De ha a kazán a lakásban van, nyitott égésterű, akkor simán lehet baj.
2020. jan. 8. 19:09
 5/14 anonim válasza:
93%
Mármint hogy jó ajándék mert megtörténhet a baj.
2020. jan. 8. 19:10
 6/14 anonim válasza:
88%
Olyat vegyél, ami ki is jelzi a szén-monoxid koncentráció értékét, nem csak riaszt!
2020. jan. 8. 22:19
 7/14 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem jó ajándék. (Lányoméknak vettem, amikor bérelt lakásban laktak. Az Istennek nem akartak venni ilyet, aztán gondoltam, nem könyörgök, azt kapták tavaly karácsonyra.) Használták is.
2020. jan. 9. 07:35
 8/14 anonim válasza:
92%

Sziasztok!

Senkinek nem mondom, hogy ne vegyen megbízható CO2 érzékelőt, de legalább ilyen hasznos a rejtett ablak szellőzők alaklmazása. Ezek bezárt ablak mellett is biztosítanak huzatmnetesen némi friss levegő ellátást. Így a készülékek, kémények,érzékelők stb. meghibásodása esetén sem tud, vagy csak sokkal hosszabb idő alatt alakulhat ki veszélyes gázkoncentráció. Attól sem kell félni, hogy kihűl a lakás. (Utólag is beszerelhető.)

2020. jan. 9. 08:34
 9/14 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem nagyon jó, hasznos. Sőt, csodálkozom, hogy nem kötelező. Csak nem ajándéknak való. Vagy akinek adnád, nincs rá pénze? Vagy miért ez jutott eszedbe?
2020. jan. 9. 12:36
 10/14 anonim ***** válasza:
94%

Az a baj ezzel, hogy hamis illúziót kelt, és ezért veszélyes. Nagyon kevés megbízható eszköz van, és azok nem is igazán megfizethetők. Még ha vak riasztást adnának lenne a kisebbik baj, bár az sem jó. De akkor nem jelez, amikor kellene.

Ez nem olyan, hogy megveszem, felszerelem, bekapcsolom, és már mindent megtettem.

Karbantartást igényelnek, az érzékelő elöregszik (rettentően nem szakszerű megfogalmazás, tudom).

A legtöbb baj olyan helyeken szokott lenni, ahol a régi fa nyílászárókat korszerű, jól szigetelőre cserélték. Ezek persze nagyon jók, de nem csak a hideget/meleget szigetelik, de az oxigént is. Még szén-monoxid nélkül is ölni tudnak, elfogy az oxigén.

Az érzékelő jó, ha az egyéb feltételek is ki lettek alakítva. Pl. rendszeres ellenőrzés, szellőztetés napjában több alkalommal, a már fentebb említett rejtett megoldások stb.

2020. jan. 9. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!