Kínos olyanoknak ajándékot venni akik nekem nem fognak?
Bátyámékról van szó. Ők levegőnek néznek engem kb mert máshogy élek mint ők. Nagyvárosi értelmiségiek, biztos állás, gyerekek. Én vidéki, Anyánkkal élő, külföldi építkezéseken dolgozó segédmunkás vagyok, egyedülálló.
A gyerekeiknek se mutattak be rendesen, csak mint rokont ismernek, nem tudják hogy az apjuk testvére vagyok. Nem is jártam még a házukban. Mivel Anyánkhoz jönnek Karácsonyra ahol én is lakok, így szerinte illene nekik vennem valamit, legalábbis a gyerekeknek. Múlt évben nagyon kínos volt, hogy átadtam az ajándékomat de visszaadták, azt mondták nem fogadják el. Mert ők nekem nem akartak semmit venni.
Mit csináljak ilyen helyzetben?
"Ők levegőnek néznek engem kb mert máshogy élek mint ők. "
"Múlt évben nagyon kínos volt, hogy átadtam az ajándékomat de visszaadták, azt mondták nem fogadják el. Mert ők nekem nem akartak semmit venni." - Szerintem ne vegyél nekik semmit.
Akkor nem veszek semmit, csak akkor meg Anyám fog hisztizni. Mert szerinte ha nem is fogadják el, nekem illik nyitnom és különbül kell viselkednem akkor is! Meg kell mutatnom hogy vagyok valaki.
Amúgy nem pökhendiek, igazuk van azért. Nekem is megvolt minden lehetőségem, de Apánk bántalmazása miatt én kikészültem lelkileg és orvosi kezelés alatt álltam sok évig (18-24 éves korom között nem is dolgoztam!). Tanulni nem tudtam a gyógyszerek miatt, több évem úgy telt mintha álmodnék. Aztán jött a meló az építkezéseken. Közben a bátyám egyetemet végzett, magas poziciót ért el egy marketing cégnél, családja lett, háza, autója.
"A gyerekeiknek se mutattak be rendesen, csak mint rokont ismernek, nem tudják hogy az apjuk testvére vagyok." Ez eléggé hihetetlenül hangzik, már ne is haragudj.
Amúgy meg ne vegyél nekik semmit
“Elég hihetetlenül hangzik”
Nem szóltak amikor születtek. Nem voltam hivatalos látogatóba se (nem jártam soha a házukban, azt se tudom hol van). Nem voltam meghívva a születésnapokra sem! Karácsonykor találkoztam velük háromszor eddig, a többi alkalommal szolgálatban voltam a munkahelyemen (a főnököm cége hó eltakarítást is csinál és mi is be vagyunk osztva néha akinek nincs családja. Nem kötelező de elvárt). A nagyobbik 6 éves, a kicsi 4.
Gabi bácsinak mondanak előttük, de nem lettem bemutatva rendesen meg hogy ki vagyok nekik. Félnek is tőlem egy kicsit, mert idegen vagyok. A felesége öccsét Laci keresztapunak hívják (nem vallásosak de nálunk a szülők testvéreit keresztapunak/keresztanyunak szoktuk hívni). Innen is tudom, hogy mivel bácsi vagyok, így kvázi idegenként vagyok kezelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!