Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Manapság miért nem történnek...

Manapság miért nem történnek ősrobbanások a világban?

Figyelt kérdés

Ha semmiféle szellemi erő sem indukálta az első ősrobbanást, amivel állítólag keletkezett volna a mindenség, azóta miért nincsenek ugyanilyen ősrobbanások ?

Az univerzumban nagyon sok helyen semmi sincsen. Gyakorlatilag üres terek töltik ki miért nem történik az ősrobbanáshoz hasonló spontán folyamatok benne. Vagy mondjuk egy magasabb térdimenzióban ugyanitt, ahol nincs semmi ugyanúgy mint az sőrobbanás előtt miért nem történnek meg benne ilyen ősrobbanások?

2019. júl. 16. 12:15
 101/156 anonim ***** válasza:
23%
Na és a részecskék miből keletkeztek, hm?
2021. júl. 13. 16:29
 102/156 anonim ***** válasza:
24%

Kérdező!

Nagyon szomorú, hogy a sok magyarázat után, ami elhangzott, úgy néz ki, hogy szinte egyiket sem értetted.

Megpróbálom még egyszer összeszedni:

"Az ősrobbanásosok szerint nem voltak igazak a fizikai törvények még az elején. A tér a fény sokszorosan fénysebességen felült száguldott"

Nem, ez téves. A fény az fénysebességgel ment, de volt egy szakasz, amikor a világ ennél sokkal gyorsabban tágult.

CSAKHOGY a tér tágulására NEM vonatkozik a fénysebesség korlátja...

"az energiamegmaradás sem volt igaz."

Az energiamegmaradás alapja az idő állandósága - TEHÁT onnan kezdve igaz, hogy létezik idő.

"A tudomány szerint ugyanis MINDEN az ősrobbanással keletkezett. Nem volt előtte semmi."

A tudomány soha nem mondott ilyet.

A világunk az nem volt, az igaz. De hogy ezen kívül mi volt, azt nem tudjuk.

"Én a teremtést megértem."

Azt én is.

Csak tudod, ott meg nem az a fontos.

Ott az a fontos, hogy vajon a teremtő - NA, ő HOGYAN keletkezett?

És ezt már te sem érted.

"semmi--> anyaggal"

DE EZT SENKI NEM MONDTA!!!

Felejtsd már el végre, mert csak idegesítesz mindenkit. Úgy néz ki, mintha hülye lennél.

"Olvastam valami olyat, hogy az "axis of evil" elmélet szerint a Föld van az ősrobbanás közepén..."

Ezoterikus elképzelésekkel nem érdemes foglalkozni, ha a valóság érdekel.

2021. júl. 13. 16:29
 103/156 anonim ***** válasza:
24%

A mai részecskék tényleg később keletkeztek, de alapból az energia is ugyanolyan dolog, mint az anyag, és abból volt bőven az elején.

Abból keletkezett aztán az anyag.

2021. júl. 13. 16:30
 104/156 A kérdező kommentje:

"Na és a részecskék miből keletkeztek, hm?"

A tudomány széttárja a kezét. Pont ezek miatt nem igaz az ősrobbanás. Te/ti azokra a fehér foltokra, amit nem értetek kitaláltok elméleteket, amit a tudomány nem mond mert nem is tudja.

2021. júl. 13. 16:33
 105/156 A kérdező kommentje:

"Nem, ez téves. A fény az fénysebességgel ment, de volt egy szakasz, amikor a világ ennél sokkal gyorsabban tágult."

Én erről beszélek. Két tárgy között a fénysebessége sokkal nagyobb volt, mert a tér is sokkal gyorsabban táégult

""az energiamegmaradás sem volt igaz."

Az energiamegmaradás alapja az idő állandósága - TEHÁT onnan kezdve igaz, hogy létezik idő."

Pont ezért nem volt igaz az energiamegmaradás. Ezt mondtam. Megint nem érted!

"Ott az a fontos, hogy vajon a teremtő - NA, ő HOGYAN keletkezett?

És ezt már te sem érted."

Isten végtelen. Mindíg volt. Ennyit meg lehet érteni. Az ember nem mindenható, nem képes végteleneket felfogni. Ez így érthető emberi szinten. Az ősrobbanás nem. Az hogy minden a semmiből lett ezt ember nem képes felfogni

2021. júl. 13. 16:36
 106/156 anonim ***** válasza:
37%

"A tudomány széttárja a kezét"

Nem tárja szét a kezét, hisz az ősrobbanás anyagából lettek a későbbi részecskék is. Én épp azt annak a hülyeségednek a cáfolatára próbáltalak rávezetni, miszerint anyag =/= részecskék. De látom neked még ez is magas...

2021. júl. 13. 16:49
 107/156 anonim ***** válasza:
16%
Szeretnék feltenni egy kérdést: Ki gondolja magáról azt, hogy tájékozottabb egy NASA kutatónál ? Úgy egy éve épp egy műsor végét kezdtem el nézni, ahol az ősrobbanással foglalkoztak. A NASA kutató zárszónak azt mondta, hogy lassan elkezdhetünk gondolkodni az ősrobbanás helyett valami jobb magyarázaton.
2021. júl. 13. 18:00
 108/156 anonim ***** válasza:
24%

Pár millió másik tudós meg nem így gondolja.

Hoppá, most mi van?:O

2021. júl. 13. 18:13
 109/156 anonim ***** válasza:
85%
De akkor megválaszolhatod, hogy te miért tartod magad okosabbnak magad a tudóstársadalom 99,99%-ánál egy olyan kérdésben, ahol minden bizonyíték a te álláspontod ellen szól?
2021. júl. 13. 18:17
 110/156 anonim ***** válasza:
29%

" Ki gondolja magáról azt, hogy tájékozottabb egy NASA kutatónál ? "

Ebben a kérdéskörben fizikusok.

2021. júl. 13. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!