Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy hívják ezt a "betegséget"?

Hogy hívják ezt a "betegséget"?

Figyelt kérdés

Hogy hívják azt a betegséget, amikor az illetőnek tetszik valaki, akivel nincsenek együtt, ő mégis elképzeli, mintha együtt lennének? Pl: közös programokat képzel el, különböző szituációkat, különböző romantikus dolgokat,meg olyan szituációk játszódnak le a fejében, ahol együtt tudnak lenni.

Van ilyen betegség vagy valami? Ha igen, mi a neve?

Az egyik barátnőm szokott ilyeneket csinálni, és egy kicsit aggódom érte, szóval ez most komoly kérdés. Tetszik neki valaki, de nem is beszél vele, viszont így elképzeli mindig a dolgokat, mintha így próbálná elfogadni, hogy nincsenek együtt azzal a fiúval

18/L

2019. jún. 19. 13:13
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Szerintem te félre értesz engem.

Nem azt írtam, hogy folyton azt képzeli, hogy együtt mennek valahova. Nem erről van szó. Azt képzeli, hogy együtt vannak, inkább álmodozik, talán ez a jó szó. És egyáltalán nem folyton történik ez.

Valamilyen szinten azt képzeli, hogy a barátja VISZONT ez csak a fejében történik. Vagy inkább így a gondolataiban. A való életben nem mutatja nagyon a külvilág felé ezeket az érzéseit, nincs különösebb hatással az életére. A sráccal sem viselkedik hülyén pl: sok tinilány a kiszemeltjüket a "férjüknek" hívja, ami egy ideig poén, de később ez már tényleg eldurvulhat. Vagy megpróbálják megakadályozni, hogy más lánnyal legyen, de ilyenről szó sincs, ő visszahúzódó ilyen téren.

Teljesen normál életét el, se a fiúnak, se nekem, se senkinek nem lesz semmi baja, ha vele van, mivel nem csinál kínos illetve veszélyes szituációkat. Kicsit furcsa, de elvileg normális, ha neki jó, akkor nem szólhatok bele. Elképzeli a dolgokat, a neki szép dolgokat, amit már említettem, hogy talán ezzel próbálja magát (lelkileg) nyugtatni. Ennyi

2019. jún. 20. 00:05
 12/13 anonim ***** válasza:
De honnan tudod, hogy ezt elképzeli? Nekem az jött le, hogy folyton áradozik róla, mintha valóságnak hinné a képzeleteit. Ha nem erről van szó, csak magában gondol ilyenekre, akkor nem is értem miért lett feltéve a kérdés, mert ez tök természetes dolog.
2019. jún. 20. 00:30
 13/13 anonim válasza:
100%

Ilyeneket én is csináltam, most is szoktam, de ritkábban, nekem kitalált személy a főszereplő, de nem lényeg. Ez az álomvilág egyfajta megnyugvás, az életem nincsen rendben és ide "menekülök". Amikor elkezdtem fiúzni, akkor maradozott el jobban, amikor jobbnak tűnik az életem, akkor szintén.

A barátnőd érzékeny, álmodozós típusú lány, illetve lehet tényleg szerelmes, ahogy kikerültök jobban az életbe, valószínű abba fogja hagyni. Ebben a korban nem gondolnám, hogy káros, ha több évig elhúzódik még, akkor érdemes csak utánajárni. Tehát nincs baj. :)

2019. jún. 20. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!