Megvalósítható a lent leírt forradalmi ötletem, ami csökkentené a műanyagszennyezést?
Sokat gondolkodtam azon, hogyan lehetne csökkenteni a mértéktelen műanyagszennyezést, műanyag elhasználást. a műanyagpalackok teszik ki a műanyag hulladékok jelentős részét, az emberek kilószámra dobják ki az elhasznált palackokat, ki tudja mennyi lesz újrahasznosítva...? Számos műanyag nélkülöző megoldást használnak manapság a környezettudatos emberek, pl: a gyümölcsöt saját textiltáskába viszik haza, sőt egyre többen kérik a pultoknál a húst saját többször használatos műanyagedénybe. Ezek a módszerek felvetették bennem a kérdést: miért ne lehetne az üdítőt, ásványvizet, saját többször használatos palackba tölteni egy automata adagoló segítségével, hasonló megoldás folyik pl a tejautomatáknál, gyors éttermekben. Úgy hallottam régebben voltak, boltok ahol újra lehetett töltetni a palackokat kólával, fantával stbvel, de ezek a szolgáltatások megszűntek, mert a palackok hamar elkoptak, és az emberek kényelmesebbnek tartották megvenni a palackozott üdítőt, majd az üres palackot eldobni. De nem szeretném annyira felvezetni a dolgot, a kérdésem az lenne:
lehetséges-e egy olyan boltot, szupermarketet nyitni, ahol egyedül újratöltéssel lehet ivólevet venni? Szerintem manapság egyre több a környezettudatos ember és sokan megerőltetnék magukat és magukkal cipelnék az újratölthető palackjukat, annak érdekében, hogy tonnányi műanyagpalack ne végezze a szemétben egy használat után. Tudom, nem a legsterilebb megoldás újratöltögetni a palackot, de emiatt szeretnék, kivitelezni egy olyan palackot amit könnyen lehet tisztítani. Szerintetek mennyire megvalósítható.
"Viszont a lusta emberek ugyanúgy a kukába dobják útközben."
Ezek szerint még mindig kevés a 25 cent betétdíjnak. Ha 25 euro lenne a betétdíj, mindjárt kevesebben dobálnák a kukába, az hótziher.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!