Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Magyarországon van látogatható...

Magyarországon van látogatható uránbánya?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, most elkezdenek újra uránra bányászni nálunk az osztrákok, de van olyan bánya, amit látogatni lehet? Ha nem is bánya, van itt az országban olyan hely, ahol tudnék uránkőzetet gyűjteni? Hogy minek? Hobbi...
2010. júl. 6. 22:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ugyebár 10mSievert = 1 rem. 50 rem-ig semmi baja nem lesz az embernek. 100 rem az elméleti határ, bár itt már lehetnek kisebb gondok, de még teljes mértékben kezehető. 200 rem fölött jön a halál ami 2000miliSievert ami elég sok.

Illetve tekintve, hogy ennyire sugárzó anyaghoz nem könnyű hozzájutni, így nem tartom válaszóínűnek, hogy gond lenne.

A GM cső amit találtál az meglehetősen pontatlan és érzéketlen. Keresgélj még egy kicsit vagy nézz körül külföldön is (amerikából 1 csomag 6000Ft szval annyira nem drága).

És 1 mSievert/h -nál lehetőleg legyen érzékenyebb ha szeretnéd, hogy pittyegjen is(:

2010. júl. 14. 14:06
 12/13 A kérdező kommentje:
Nem úgy értettem, hogy alapvetően 1 mSievert/h a pontossága, hanem úgy, hogy át lehet váltani ilyen módba, és gondolom, akkor az 1 millinél nagyobb sugárzásokat is méri. Alapvetően ez is microSievertben mér, akárcsak a GammaScout. Egyébként konkretizálva a Terra-P típusról van szó.
2010. júl. 14. 18:03
 13/13 A kérdező kommentje:
Közben eszembe jutott, hogy lehet, hogy figyelmetlen voltam, és ez a bizonyos átváltás nem a méréshatár átváltását jelenti, hanem átállítja a kütyüt abban a módban, ahol nem az aktuálisan kapott dózist, hanem az eddig összesen kapott dózist mutatja. És ezt teszi mSievertben. Az aktuálisan kapott dózist viszont mikroSievertben, és azt 25%-os pontossággal. Ez a szám szerinted relatíve jó vagy nem?
2010. júl. 14. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!