Károsítja egy vadállat szervezetét, ha fagyott húst eszik? Ha igen, miért, mi történik?
Elismerem, hogy nem vagyok egy nagy észlény, így nem voltam benne biztos, hogy az extrém hideg nem indítana el bizonyos folyamatokat a megfagyott tetemben.
Köszönöm szépen a válaszokat!
A mi lakásunkban található mélyhűtő láda. Ebben döglött (vagyis legyilkolt) állatok húsa található. Ezt a húst meg szoktuk enni. Igaz emberi szokás szerint főzve vagy sütve. Finom és ízletes az ilyen hús. Pedig előtte fagyott volt.. :)
Nem vagyok vadállat de nem is károsodik tőle a szervezetem.
A keményre fagyott hússal az a probléma, hogy kemény. Amelyik ragadozónak, például macskának, hiúznak nincsenek hozzá megfelelő eszközei, az csak nyalogatni tudja.
A fagyasztás hatására a hús nem romlik meg, sőt tovább marad friss. Mérgezést nem okoz.
Mérgezést legfeljebb a nyári melegben rothadó dögök okozhatnak. Olyat dögevők esznek; a ragadozók megállapítják, hogy ez a hús már nem jó, például szag alapján.
#5-ös, nincs szükség arra, hogy idiótának nézd az embert, még ha nem is a legokosabb volt a kérdés. A gondolatmenetem a gyorsfagyasztott ételekből indult ki, mert ha azt megpróbálnád hőkezelés nélkül, fagyott állapotban elfogyasztani, akkor kockázatnak teheted ki az egészségedet.
Nyilván nem akarok összehasonlítani egy olyan mesterséges folyamatot, mint a gyorsfagyasztás a természetben, nagy hidegben elhulló állatokkal, főleg hogy az állati szervezet nyilván egészen máshogy reagál dolgokra, mint az emberi. Szimplán csak egy felvetés volt, amire meg is kaptam a választ.
#6-#7, nagyon szépen köszönöm a segítséget, nem gondoltam bele, hogy a hús belső szerkezete helyett inkább az állaga az, ami kihívást jelent bizonyos állatfajoknak.
Az értékelés nem csak tőlem függ, mindenkinek 100%-ot adtam, aki normális hangvételben írt (még #3-asnak is, még ha ő nem is a kérdésre válaszolt). Egyedül #5-öst pontoztam le.
Köszönöm szépen a válaszodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!