Ez igaz? Az állatok csak hátulról közösülnek? Ill. tényleg volt egy olyan evolúciós pont az embereknél, mikor a nőstény szembe fordult?
Az állat négy lábon jár. És a lába nem tetszőlegesen képes kiterpeszteni. Most gondolj bele, milyen lenne elölről. Közben egyensúlyt is tartani. Miközben ez nem örömszerzés is egyben.
Az ember, mikor kezdett felegyenesedni, az agya növekedett és differenciálódott, kialakult egy örömszerző képesség, a szex nemcsak funkcionálissá vált, tehát hosszabb idejűvé vált. Ekkor a lehetőséggel együtt keletkezett a szükséglet a(z embernél) kényelmesebb szemből cselekvésre.
És a többi kétlábú? A madarak, vagy a kenguru? A delfinek hogy szoktak?
Kinek kényelmesebb? Ezt a hímek vagy a nőstények kezdeményezték?
Azt is mondta a Puzsér, hogy az első szint az volt, mikor a nőstény szembefordult, a második szint meg az mikor a nőstény megfordította a hímet. Ezt egyáltalán nem értettem, de arra gondolhatott hogy a nőstény kezdeményezi a párzást. Ez sem jellemző az állatvilágban?
Puzsér nem a legmegfelelőbb ember arra, hogy szeretetről beszéljen. Minden egyes mondatából a sértődöttség és az indulat fröcsög.
A kenguru 4 lábú.
Érdekel, hogy szaporodnak a delfinek: Google a barátod: [link]
Pókok, tintahalak, kalmárok, 8kezűek: [link]
Amint már írták: bonobók.
11-es válaszban elég jól le van írva az oka. Egy ló elég nehezen tud hanyat feküdni. De akár egy kegorúnál is gondot jelent.
Tarajoséknál úgy megy, hogy előbb a hím jó messziről levizeli a nőstényt, és ha az megfelelőnek találja a szagát, akkor felemeli annyira a hátsóját, hogy hozzáférjen a hím. :D
Na most aztán, kiderült, hogy a delfinek is szemből szokták, de náluk meg úgy néz ki a helyzet, hogy nem is tudnának hátulról. Most ez vajon ér?
Megnéztem a többi kis videót, de hamar el lehet veszni a részletekben. Azt se tudom melyik az eleje vagy a háta, vagy hogy melyik melyik állat. Nem is annyira az érdekelt, hogy az állatok hogy szoktak, hanem mivel van összefüggésben ez a dolog. A kétlábúsággal, vagy az agyi fejlettséggel? És hogy az állatvilágban teljesen kizárt, hogy élvezetből történjen? Mindig a hímek kezdeményezik? Mert nem úgy néz ki. Van jelentősége annak, hogy az embereknél a nő is kezdeményezheti a párosodást? Van evolúciós előnye? Pl. nagyobb eséllyel maradnak fent azok a fajok ahol mindkét nem kezdeményezheti, ha egyébként a hímek előbb-utóbb elkapják a nőstényt, mint a delfineknél?
Puzsér úr vidáman megél abból, végül is erre alapul a stílusa, hogy baromi nyomatékosan, nagy magabiztossággal kijelent egy csomó dolgot, amiben amúgy ő sem biztos.
Az igazság az, hogy a kérdés is totál alkati kérdés.
Egy még állva is alvó négylábú növényevőnek az alkata alkalmatlan a misszonárius pózhoz, képzelj el egy lovat vagy elefántot mondjuk cowgirlben és röhögj.
Bizonyos fajoknál meg a "hátulról" akció képtelenség, például tengeri emlősök, két uszonyos hurka, a hengeres test közepe táján lévő nemi szervekkel, doggyban ehhez kéne kétméteres szerszám, kamerás célzórendszerrel.
Tudtommal vannak szárazföldi emlősök is "szemből" dolgozva, nem csak a bonobók, konkrétan azok mindig, mindenhol, mindenhogy csinálják. :D
A pózrekordot amúgy szerintem az összeragadt kutyák tudják produkálni. :D
Éljen csak, valamiből mindenkinek muszáj. Ma láttam, hogy apa lett, reméljük kislány. :)
Utánanéztem ennek a Lilites történetnek amivel összekapcsolta a szembefordulós evolúciós elméletét, az sem valami meggyőző.
Részemről nem akkora probléma ha hülyeségeket beszél, de az szerintem jó ha olyan témákat hoz fel amik nekem mondjuk eszembe nem jutnának magamtól. Mint ez is, hogy egyszer csak a nő megfordult. És tényleg miért? De azt hiszem valóban úgy van, hogy nem ez történt, hanem hogy minden állat onnan közelít ahonnan csak tud.
@Kérdező
Olykor a gorillák is. De a bonobók rendszeresen alkalmazzák a misszionárius pózt, sőt, mindenféle pozitúrát kedvelnek, akárcsak az ember.
Mi több!... :)
https://www.youtube.com/watch?v=bgpKObaoCcU&has_verified=1
@Kérdező(#16): "És hogy az állatvilágban teljesen kizárt, hogy élvezetből történjen?"
A bonobók és a csimpánzok is (de valszeg az összes "komolyabb" majomféle...), pl. a csuklyásmajmok is sokszor bonobószerűen szexelnek, akkor is, amikor tuti nem lesz a dologból utód.
De igazság szerint egy szimpla legenda az egész, hogy csak magunkat tartjuk olyannak, akik képesek pusztán magáért a szex öröméért szexelni. Fogalmam sincs, hogy mi alapján állítjuk ezt, mert pl. a nőstény oroszlán ovuláció idején elképesztően sokat szexel és tömegével váltja a partnereit, és ennyire azért tényleg tök felesleges ez a nagy lelkesedés, mert biztosra vehető, hogy már réges-rég megtermékenyült, amikor még mindig nyomja az ipart. Azért mert ez az időszak az ovulációra jellemző, nem feltétlenül jelenti, hogy a nőstény oroszlán nem élvezi a dolgot, csak lehet, hogy ez az az időszak, amikor egyszerűen élvezi is! Pumára és a leopárdra is jellemző ez a túlzottnak tűnő nagy érdeklődés a szex iránt. Vagyis ha csak egy bizonyos időszakban szexelnek élvezetből, az azért kellően emberi így is.
És valljuk be őszintén, ha látott valaki kutyát... hát nem úgy tűnik, főleg a hímről, hogy az csak valami kötelességet teljesítene... :D
Amúgy csomó állat ingerkedik a nemi szervekkel (nyalogatás, dörzsölés), amiről egyszerűen kijelentjük, hogy az udvarlás szertartásai közé tartozik, de fogalmam sincs, mi alapján állítjuk, hogy ez nem élvezetből történik. Ezt csak úgy eldöntöttük, és kész, és elkezdünk mindenféle célszerű evolúciós okokat kitalálni, hogy nehogy az antropomorfizálás hibájába essünk. Pedig a valóság az, hogy akár igaz lehetne az is, hogy helyes dolog az antropomorfizálás ebben az esetben is. Pl. a gyümölcsdenevérek némelyike konkrétan orális szexre ragadtatja magát, mint a bonobók olykor. Tuti csak valami célszerű ösztöntől hajtva teszik ezt?
Vagy csak a féltékenység beszél belőlünk ilyenkor, hogy nehogy má' más is élvezze?
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!