Milyen eszközzel lehetne 110V DC-ből 12V DC-t konvertálni?
Kismotoromon elromlott a generátor és 110V-ot ad, amivel nem az igazi a töltés... vagyis a feszültség szabályozó, mert az áramot azt termeli.
Valami kis átalakítóra gondoltam, de 110V-ról 12V-ra nekem csak AC/DC-t ad be a kereső érthető okból, hátha valaki tud linelni DC/DC-t.
Mennyibe kerül a generátorod feszszabályzója?
Mert nem biztos, hogy egy kulturált megoldást összerakni elektronikából olcsóbb lesz.
Ahogy Wadmalac is írta, vegyél egy fesz. szabályzót.
A dolog ugyanis nem annyira egyszerű, hogy 110V-ot leosztasz 12-re. Ugyanis a 110V jelentősen változik a fordulatszámmal, terheléssel, illetve nem feszültséget kell szabályozni, hanem töltőáramot.
Az a gond, hogy ezek a trollok valami gyanta félével egybe öntötték a generátorral a fesszabályzót, nehogy elromoljon... ezért gondoltam ezt a megoldást választani.
De ha nincs rá egyszerű és olcsó megoldás, akkor veszek led izzókat és maximum nem kötöm be a generátort, hanem esténként töltöm az aksit.
Komplett generátor?
Még bontottat is érdemes keresni.
Még az sem feltétlenül baj, ha típusidegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!