Miért alkotnak a zsírsavak sói főleg micellákat és ezzel ellenben a foszfolipidek pedig liposzómákat?
Figyelt kérdés
2019. jan. 14. 20:23
1/1 anonim válasza:
Nehéz ezt így egy az egyben megválaszolni, mert mindenféle zsírsavak és sóik vannak, meg mindenféle foszfolipidek. De alapvetően ez két dologtól függ: az amfipatikus molekulák geometriájától, mekkora a "feje" és a "farka" egymáshoz képest, és hogy milyen a kölcsönhatás a szomszédos poláris csoportok között. És persze a koncentrációtól, hőmérséklettől, ionerősségtől, pH, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!