Miért nem 31 napos minden hónap?
Figyelt kérdés
Szóval miért van az, hogy vannak 28, 30, 31 napos hónapok. Miért nem minden hónap 31 napos, ennek van valami "értelme"? Az idő végtelen, miért van felosztva szabálytalan időközökre?2018. nov. 9. 12:08
11/13 anonim válasza:
#8: Én is erről a naprárról beszéltem.
Én támogatnám, mert minden hónap egyforma lenne. Viszont magyar viszonylatban furcsa lenne, hogy vasárnappal indul a hét, mert itt ugye a hétfő az első nap.
Aztán ott van az, hogy aki babonás, megőrülne, mert minden 13.a péntek lenne.
De egyébként ennek a naptárnak a bevezetése legkésőbb a XX. század legelején lett volna lehetséges.
Ma, a digitális világban túlságosan sok munkával járna minden rendszert átállítani, annyi előnyt nem adna az új naptár, mint amennyi erőfeszítés lenne átállni rá.
12/13 anonim válasza:
#11: Hétfővel kezdve viszont (elvégre kb. fele-felében vannak a hétfővel/vasárnappal kezdő országok) soha többé nem lenne péntek 13-a! :) De tényleg nem sanszos, hogy valaha át akarna állni a világ erre a rendszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!