Mi a legfontosabb társadalmi kérdés a globális felmelegedéssel kapcsoladban? , ,
Hogyan lehetne visszafordítani?
Szerintem ez kéne hogy legyen a legfontosabb...
Hogy miért nem képesek az emberek felfogni, hogy LÉTEZŐ jelenségről van szó?
Amíg egy világhatalom első embere (Trump) annyira ostoba, hogy hazugságnak nevezi a klímaváltozást, addig sajnos nemigen fogunk a helyes irányba menni...
"Hogyan lehetne visszafordítani?"
Miért lenne ez sürgető kérdés, amikor lelassítani sem akarjuk?
Igazából a globális problémához egy globális felelős- és döntéshozó rendszer kellene. Ami most folyik, hogy az egyes cégek a kisujjaikat mozgatják a pozitív marketingjük érdekében, inkább káros, mint hasznos - elhinti az emberekben azt a fals érzetet, mintha már történnének lépések az ügyben, pedig nem; dirigál a pénz továbbra is, mint eddig.
Úgyhogy ezt kérdezném meg, hogyan lehet egy ilyen világszintű alkotmányt megvalósítani, ami alól nincs kibúvó és mindenkinek egységesen telejesítenie kell a törvényeit. Akár csak kifejezetten a globális felmelegedés keretében.
A törvényekre is lennének ötleteim:
- CO2 adó; zöld technológiákra fordítani
- Népességszabályozás; családonként max 2 gyerek, míg a populáció visszaesik 3 milliárd főre
- Ingyenes tömegközlekedés, limitált benzinfogyasztás
- Limitált húsfogyasztás
- Limitált áramfogyasztás
- Tarlóégetés betiltása
- Bármelyik szabály megszegéséért közmunka szankció: az elsivatagosodott területek visszaerdősítése
Nem társadalmi kérdés, de bennem elsőnek ez ötlik fel: érti itt (az emberiség között) valaki egyáltalán, hogy ez mennyire társadalmi kérdés?
Mert ugye két eset van. 1. az ember idézte elő - ebben az esetben tudni kéne mivel/mikkel, és cselekedni kéne, hogy ezek befejeződjenek. Továbbá a visszafordítás beinduljon (feltéve, hogy tudja valaki). 2. nem az ember idézte elő. Ez esetben egyetlen kérdés két fele érdekes. Mit lehet tenni, hogy az emberiség többsége életben maradjon, és hogy kéne azt tenni.
- CO2 adó; zöld technológiákra fordítani
Ez már most is létezik. Megy is a kereskedés, hogy azok az országok, amelyek a saját kvótájuk fölött vannak, vesznek kvótát azoktól az orszáoktól, amik alatta vannak a kvótájuknak.
- Népességszabályozás; családonként max 2 gyerek, míg a populáció visszaesik 3 milliárd főre
Ez sajnos nem működik. Kínában sem működött, pedig ott komoly hátrányban voltak, akik az egyketörvényt nem tartották be. És jellemzően a butább, aluliskolázott embereknek van több gyereke...
- Ingyenes tömegközlekedés, limitált benzinfogyasztás
Litvánia megcsinálta. Követni kellene a példát. Ingyenes vagy olcsó és - itt a kulcs - JÓL SZERVEZETT tömegközlekedéssel én is szívesen járnék.
- Limitált húsfogyasztás
Ez az embereken múlik. Én pl. simán enném a rovarokat, csak errefelé "nem divat". Pedig környezetbarát sokkal inkább, mint pl a marhahús.
- Limitált áramfogyasztás
Nekem otthon minden LED-es és nem pazarlom az áramot. Lehetne egy fejenkénti kvóta, ami felett drágább lenne az áram.
Látok azért törekvéseket itthon is, pl. egyre több bicikliút épül és tavasztól őszig én is bicajjal járok munkába, mert egészséges, olcsó és környezetbarát.
Oké, nyilván, nem én találtam most fel ezeket hasraütve, de ezek lennének szerintem a legfontosabbak, amiket globálisan be kellene tartatni, ellenőrizni és szankcionálni - mindenkivel. És igen, rengeteg buta, aluliskolázott ember kellene a sivatagokba erdősíteni, mert hatalmas CO2 lekötő területeket vesztettünk. Még munkát is jelentene a szűkösebb rétegeknek, amit lehetne fizetni az adóból, ha az is világszinten az összes vállalatból profitarányosan jönne.
Mindezt megfelelően propagálva, nem úgy mint most, hogy 2 hetente hallasz valakit globális felmelegedésről beszélgetni a kocsmában - nem, ennek kellene az emberiség eltökélt és közös céljának lennie, mindennapos ösztönzést kellene gyakorolni minden egyes emberre folyamatosan, hogy ez az egyetlen esélye maradt a túlélésre a civilizációnknak, ne sajnáljunk tenni érte.
Különben ez lesz a vesztünk, ez már borítékolva van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!