Ha a tej savas ph akkor hogy lehet hogy teába téve nem okoz gyomor gondot a citromos változattal szemben?
1. A tej NEM savas.
2. A citrom NEM semlegesíti a csersavat (mivel egy sav nem tudja a másikat semlegesíteni, ahhoz lúgos valami kellene!)
3. A citromos tea sem okoz gyomorproblémákat egészséges embernél, ha neked igen, az nem a tea hibája!
köszönöm a válaszokat!
itt olvastam egyik kérdésnél hogy savas a tej ph-ja ezért írtam, de így már azért logikusabban hangzik a dolgok.
tehát a tej képes semlegesíteni a teában lévő csersavat?
a citromlé mit csinál a teával kémiailag, amiért úgy kivilágosodik tőle? ( én persze laikusként arra gondoltam, hogy ilyenkor semlegesítődik a csersav, de a fentiek szerint nyilván nem
az citromos tea nálam nem gyomorproblémát okozott, hanem inkább "csak" kihánytam éhgyomorra megíva ( 2szer is volt ilyen ) . Ezen pedig azért csodálkozom, mert előtte 10+ évig kávéztam, nem is keveset és leginkább éhgyomorra, azzal pedig soha nem volt ilyen problémám!
jó feltételezés az, hogy azért mert a kávét tejjel ittam(99,95%-ban)?
tényleg érdekelnének ezek az összesfüggésekk, és köszönöm a segítségeteket!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!