Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha a tej savas ph akkor hogy...

Ha a tej savas ph akkor hogy lehet hogy teába téve nem okoz gyomor gondot a citromos változattal szemben?

Figyelt kérdés
A citromlé is semlegesíti a csersavat és mégis érezhetően rossz a gyomornak ráadásul éhgyomorra íva (reggeli készülődés közben) már hánytam vissza 2szer is. Tejel felöntve ez eddig ilyen nem volt, de a közelébe sem voltam.

2018. szept. 1. 11:53
 1/5 anonim ***** válasza:
74%

1. A tej NEM savas.

2. A citrom NEM semlegesíti a csersavat (mivel egy sav nem tudja a másikat semlegesíteni, ahhoz lúgos valami kellene!)

3. A citromos tea sem okoz gyomorproblémákat egészséges embernél, ha neked igen, az nem a tea hibája!

2018. szept. 1. 14:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Én még hozzátenném, hogy tejben van fehérje, ami le tudja foglalni egy kicsit az enzimjeidet, savaidat, míg citromos tea, nem hogy savas, de nem igényel emésztést a gyomorban.
2018. szept. 1. 21:36
 3/5 anonim ***** válasza:
76%
A tej valóban lúgos. Amikor ég a gyomrod akkor jót tehet neki egy pohár tej, vagy pár kanál tejföl vagy yoghurt.
2018. szept. 2. 11:38
 4/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

itt olvastam egyik kérdésnél hogy savas a tej ph-ja ezért írtam, de így már azért logikusabban hangzik a dolgok.

tehát a tej képes semlegesíteni a teában lévő csersavat?

a citromlé mit csinál a teával kémiailag, amiért úgy kivilágosodik tőle? ( én persze laikusként arra gondoltam, hogy ilyenkor semlegesítődik a csersav, de a fentiek szerint nyilván nem

az citromos tea nálam nem gyomorproblémát okozott, hanem inkább "csak" kihánytam éhgyomorra megíva ( 2szer is volt ilyen ) . Ezen pedig azért csodálkozom, mert előtte 10+ évig kávéztam, nem is keveset és leginkább éhgyomorra, azzal pedig soha nem volt ilyen problémám!

jó feltételezés az, hogy azért mert a kávét tejjel ittam(99,95%-ban)?

tényleg érdekelnének ezek az összesfüggésekk, és köszönöm a segítségeteket!!

2018. szept. 2. 15:08
 5/5 A kérdező kommentje:
@pilótakex89: amikor étkezés után ég a gyomorom nagyon hideg víz és egy teáskanál szódabikarbónával szoktam kezelni, és eddig elég jól működött. melyik a jobb megoldás ez vagy a tejes/joghurtos megoldás szerinted?
2018. szept. 2. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!