Mitől változik színessé a folyadék? (többi lent)
Figyelt kérdés
A vízparton egy bácsi különböző medálokat árult, amik közül az egyik "szerencsét hoz neked", és ezt úgy lehetett letesztelni, hogy kezedbe veszed a medált, vizet önt rá és valamilyen furcsa fehér folyadékot, és ha színes lesz a víz a kezedben, akkor az a szerencsetalizmánod, ha nem, akkor tovább próbálkozhatsz. Szerintetek milyen kémiai reakció zajlott le a folyamatban?2018. júl. 12. 14:06
1/3 LeonScottKennedy válasza:
Szerintem ezt borzasztó egyszerű kémiailag megoldani. Valószínűleg csak segít neki az eladásokban :D
Biztos lesznek itt olyanok, akik kémiai reakciókon keresztük részletesebben elmagyarázzák, én csak azért írtam, hogy haladjak a toplistában.
2/3 Wadmalac válasza:
"Biztos lesznek itt olyanok, akik kémiai reakciókon keresztük részletesebben elmagyarázzák, én csak azért írtam, hogy haladjak a toplistában."
Na most majdnem hanyattestem a székkel a röhögéstől. :D
Tutira valami indikátor-folyadékkal trükközik, de a medál fajtájával biztosan semmi összefüggés.
Én lennék vele olyan gonosz, hogy öntetnék vele a medál nélküli másik tenyerembe is, illetve csak a medálra, tenyér nélkül.
3/3 anonim válasza:
Egy semleges pH-értékű oldatban SZÍNTELEN indikátor, plusz egy sav vagy lúg. Ha fehér volt, lehet hogy szódabikarbóna oldat volt, mert ha finom port oldunk fel, és valami marad ami nem oldódik fel, az ilyen fehér cucc lesz (NaHCO3). De ez csak az egyszerű feltevés, lehet, hogy sokkal komplikáltabb dolgok is mennek ott. Pl: Piros lehetett, ha kálium tiocianátot és vas kloridot kevert össze (KSCN + FeCl = Vérvörös komplex). Bár azt kétlem, mert szerintem mérgező a tiocianát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!