Régen tényleg a mostanihoz hasonló nyarak voltak?
Nagyjából ilyenek voltak, 40 fok sosem volt. Rövid ujjas pólóban el lehetett lenni. Nem hordtunk napszemüveget sem és bármi napvédő nélkül is lehetett napozni a strandokon, a melanoma ismeretlen volt.
Nekem meg a mostani nyarak furcsák, például ha egy szál fördőnadrágban bicikliztem és csupa hólyag lett a hátam. Gondoltam régen is így kapáltam a mezőn akkor ma sem lesz másként.
Azért volt több, bár tényleg nem sokszor. De kb. 30 fok felett már kánikuláról beszéltek a tv-ben is. (Úgy emlékszem, akkortájt 32 volt a maximum, amiről hallottam.)
És arra is emlékszem, hogy június második felében, amikor az év első táboraiba mentem, az egyik évben jó idő volt, a másikban meg hűvös, esős, ez pár éven át így váltakozott.
A maitól jócskán elmaradó hőmérséklet ellenére nekem többször sikerült a hámlásig leégnem, bár nem csoda, szinte egész nap vízben vagy vízparton voltam.
Még egy emlék, amiben biztos vagyok: a '90-es évek első felében tapasztaltam először, hogy szeptemberben elég a póló, annyira meleg van. Régen olyankor már mindig pulcsiban jártunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!