Csak szerintem néz ki a propén szerkezete úgy mint egy állat oldalnézetből?
Az az igazság, hogy annó az egyetemen én is mindenfélét láttam egyes diagrannokban pl az ujrahevítéses Rankine -Clausius körfolyamat T-s diagramjában) pl itt: [link]
A piros vonal egy fekvő kutya árnyéka... Amikor vegyészetet tanultam kicsit idősebben, a cukrok glűkóz egységek, és a nukleotid bázispárok szerkezeti képletei számomra táncoló zászlós emberekként, alakokként jelentek meg. ( a dezoxi ribóz féllábú táncos volt, a ribózhoz képest... :)itt, a gyűrűs képlet:
és itt a dezoxi forma:
Ezzel azt akartam mondani, hogy embere vállogatja, kin hogy és miként jegyzi meg a dolgokat, ki mire asszociál.
És még egy érdekesség: Aposztolosz Doxiadisz : Petrosz bácsi és a goldbach sejtés könyvében az ikerprímek (11 és a 13 két kislányként kart karba öltve táncolnak)
Szóval van akinek pia kell hozzá, van akinek magától táncolnak a képletek, és járkálnak a diagrammok... :)
Ugye már Kekulé is kígyóhoz hasonlította a szénláncot.
Szóval nem te vagy az első, akinek a kémiai szerkezeti képletekről állatok jutnak az eszébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!