Mi lehetett ez a holddal kapcsolatos jelenség?
Először is elnézést a helyesírási hibákért,telefonról írok.
Tehát,ez tavaly történt június vége fele.Éjfél múlt nagyjából 10 perce amikor kiálltam az ablakba nézelődni,telihold volt,vagy majdnem telihold,(lényeg hogy a hold kereknek látszódott már),és azt vettem észre,hogy a kelleténél mintha gyorsabban mozogna.Nagyjából olyan gyorsan mozgott mint a felhők szeles időben.Balra haladt,és körülbelül 10 perc alatt "átsuhant" az égen,majd eltűnt a hegyek mögött.Eléggé meglepődtem,mivel ilyen gyorsan mozogni még soha sem láttam a holdat,kicsit furcsa volt hogy 0:30 körül már nyoma sem volt a holdnak az égen,máskor még hajnali három-négykor is látható.Tudja valaki hogy mi volt ez az égi jelenség? Figyelt már meg valaki hasonlót?
Ha látsz más dolgokat is a Hold körül (pl. hegyeket, épületeket, fákat) akkor egyrészt nagyobbnak tűnik, másrészt úgy tűnik mintha gyorsabban mozogna.
ui: Valójában a Hold lassan mozog (28 nap alatt kerüli meg a Földet), a Föld fordul el a Holdtól, ezért tűnik úgy mintha gyorsan mozogna.
Ha a hold gyorsabban mozogna az tényleg különleges jelenségnek számítana.
Egyébként (a Stellarium tanulsága szerint) június vége fele nem volt telihold-közeli állapotban a hold (június elején és július elején volt).
"Mi lehetett ez a holddal kapcsolatos jelenség?"
Kicsivel többet füveztél, mint kellett volna, ha a Hold 10 perc alatt átsuhant az égen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!