A természettudományok tanulásánál előnyt jelent a görög nyelv ismerete?
Nem. (Legfeljebb, ha Görögországba akarsz menni kutatni…)
A betűket meg ugyanúgy meg lehet tanulni a nyelvtől függetlenül, mint ezeket a szimbólumokat:
Még kevesebben is vannak, a kisbetűkből úgy 26-30, mert némelyiknek több változata is van (a ς például a szó végi σ, nem keverendő a ζ-val), a nagybetűkből pedig csak 11, aminek nem egyezik az alakja valamelyik latin nagybetűvel.
(((Még az ugrik be, hogy attól, hogy oviban megtanultam az angol ábécét (hogy 'éj-bí-szí-dí-í-…') még tudtam kapásból a nyelvet, pedig tök poén lett volna, ha csak át kell írni a magyar betűket az angol megfelelőjükre…)))
És az ABC ismerete már fontos?
(a nyelv tudása nélkül)
> „És az ABC ismerete már fontos?”
Nem árt felismerni és tudni reprodukálni egymástól megkülönböztethető módon a betűket, igen.
De egy természettudomány-tanárom se mondta soha, hogy „akkor tanuljátok meg a görög ábécét, mert számonkérem”. Egyszerűen csak használtuk a betűket, és aztán BSc végére mindenki megtanulta, akár leült külön foglalkozni ezzel, akár nem.
Biológia szakon mennyire jelennek meg a görög ABC betűi? :)
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Itt a 'greek letters' címszó alatt van egy két alkalmazásuk a biokémiában:
Illetve itt a kommenteket érdemes nézni:
(a cikk csak az α-, β-, γ-sugárzást említi).
Sajnos nekem a biológia, kémia nem szakterületem, de eléggé úgy tűnik, hogy a biológusok sokkal kevésbé használják a görög betűket, mint a fizikusok vagy matematikusok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!