Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hány négyzetméter egy 4 méter...

Hány négyzetméter egy 4 méter széles és 5 méter hosszú szoba?

Figyelt kérdés
Tudom,tudom ...matek 1es

2018. ápr. 23. 22:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

Mert akkor így nézne ki a kérdés: Hány négyzetméter egy 4 méter széles és 5 méter hosszú szoba alapterülete?

Egyébként meg lehetne az is kérdés, hogy: Hány négyzetméter egy 4 méter széles és 5 méter hosszú szoba felülete? Csak ez esetben hiányosak az adatok.

Előzőben meg a megfogalmazás volt pontatlan.

Nem derül ki mire vonatkozik pontosan a kérdés. Ezt mondtam.

2018. ápr. 24. 13:56
 12/19 anonim ***** válasza:

#9, szégyen de én sem tudnék már fejben számolni :D

Csak írok rá egy python scriptet vagy bedobom Matlabba a modellt, vagy a képleteket.

...de a nagy tudós mérnök kollégáimmal szoktunk is nevetni, amikor ki kell fejben számolni egy mátrixot vagy, egy szimpla 3 jegyű szám szorzását... és látszik, hogy elkezd mindenki rendesen bufferelni, "fuck this" beírjuk számológépbe, vagy a kódba :d

30 felett szerintem csak az tud már gyorsan és hibátlanul fejben számolni nagyobb számokkal, aki napi rendszerességgel csinálja.

Nem szégyen ez, a mérnökök, kutatók már betűkkel számolnak :)

2018. ápr. 24. 16:46
 13/19 anonim ***** válasza:
Sőt igazság szerint összeadást/kivonást sem mernék kockáztatni fejben 3-4 jegyű számoknál, főleg ha valami műszer poziíciót kéne kiszámolni, pl egy lézernyalábot ami simán átéget egy falat... franc se kockáztat :D jó pár nap gyakorlattal ugyan úgy szorozgatnám a mátrixokat mint pej csődör egyetemista fénykorkmban. :)
2018. ápr. 24. 16:51
 14/19 anonim ***** válasza:

Igazad van, az lehet a plafon mérete is.

.

Milyen pontos kérdést vársz el attól, aki nem tudja a négyet öttel összeszorozni?

2018. ápr. 24. 18:46
 15/19 anonim ***** válasza:
De várjál, biztos hogy 4 méter széles és 5 méter hosszú a szoba? Nem fordítva? :D
2018. ápr. 25. 01:24
 16/19 2*Sü ***** válasza:

> Én a szorzótábla egy részét biztosan nem tudom.

Nekem mondjuk a 6*7 és a 7*8 keveredik néha, de ilyenkor fejben kiszámolok egy 6*6+6-ot, vagy egy 6*8+8-at, és kb. ugyanolyan gyorsan mondom az eredményt, mintha fejből tudnám. De a többi azért megy gondolkodás nélkül.

De ti nem szoktatok pl. boltba járni? Ne mondjátok, hogy számológépet kell elővennetek, ha ki akarjátok számolni, hogy ha egy 280 Ft-os dologból vásároltok három darabot, akkor az mennyibe is fog kerülni. Vagy mondjuk ha 18:43 van és tudod, hogy 23 perc múlva jön a következő busz, ami 16 perc alatt ér be, akkor nem tudnátok fejben kiszámolni, hogy akkor mikor is érkeztek meg, elkéstek-e egy 19:30-ra tervezett találkozóról vagy sem? De még ha valaki Minecrafttal játszik, még akkor is jól jön a fejszámolás, ha ki akarja számolni, hogy egy 15*15-ös, 3 blokk magasságú házhoz kb. hány stack tégla kell… Nyilván elő lehetne venni egy számológépet is ehhez, de egyszerűbbnek tűnik fejben kiszámolni – még ha lassabban is –, mert addig is maradsz a játékban.

~ ~ ~

> Csak írok rá egy python scriptet vagy bedobom Matlabba a modellt, vagy a képleteket.

Mondjuk a boltban ezt elég nehéz megcsinálni… Persze ott nyilván nem mátrixokkal kell dolgozni.

> Nem szégyen ez, a mérnökök, kutatók már betűkkel számolnak

Mikor éppen mérnökként, kutatóként dolgoznak.

> Sőt igazság szerint összeadást/kivonást sem mernék kockáztatni fejben 3-4 jegyű számoknál

Ebből meg az jön le, hogy azért kétjegyű számokat csak össze tudsz adni fejben, ha olyan helyzetben vagy, ahol ez még mindig gyorsabb és egyszerűbb, mint elővenni egy telefont, megnyitni rajta egy számológépet. Nyilván nem azért számol az ember fejben a legtöbbször, mert az öröm és boldogság, hanem mert részben rá van utalva, másrészt az adott helyzetben még mindig ez az egyszerűbb.

2018. ápr. 25. 09:14
 17/19 anonim ***** válasza:

Olvasni sem volt kedvem.

Eddig azt hittem, ez a tudomány rovat, nem a tudománytalanság. És nem is a szószátyárság.

A tudomány összefogottabb.

2018. ápr. 25. 11:35
 18/19 anonim válasza:
Úristen👏😂
2020. máj. 18. 14:51
 19/19 anonim válasza:
1es alá alá 😀bocs nem bírtam kihagyni
2020. máj. 18. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!