A matematikát (egy részét) szeretném összefoglalni, átnézni, kijegyzetelni. Hol érdemes belekezdeni?
Még soha semmit nem hallottál a matematika alapjairól. Nem tanultátok se a halmazokat, se a szögeket. A szavakat igen, de magát a fogalmat nem. Nem tudod, mi az, hogy szög, azt tudod, hogy egy háromszög belső szögeinek az összege 180 fok, egy teljes szög 360 fok, stb... és azzal játszottatok, hogy ezekből az építőkockákból mit lehet kirakni. Soha nem a kocka volt a lényeg, hanem hogy valamibe belemerülj, gondolkodj, következtess.
De ha okvetlenül ragaszkodsz hozzá, a matematika alapjai a halmazelméleti axiómák.
> Valaki tudna adni tanácsot, hogy hogyan, milyen sorrendben vegyem végig az anyagokat?
Hát felírsz egy témakört, majd kigyűjtöd a fogalmait, aztán a tételeket.
A témakörök szerencsére nem nagyon épülnek egymásra.
Talán algebrára (algebrai azonosságok) lehet leginkább szükség más témákban.
A matematikát ne akard leírni. Annak rendszerezéséhez még a diploma is kevés, ilyen irányú egyéb tudásra van szükség. Olyanra, ami azoknak van, akik tankönyvet írnak.
Ha az átlagnál jobban szeretnéd érteni, akkor végy egy tetszőleges tankönyvet, olvasd el egy fejezetét, és keress hozzá példatárat. Oldd mg a benne lévő feladatokat. Ha ez kapásból megy, léphetsz a következő fejezetre.
Ha a matematika egy területén így átrágtad magad, fölösleges bármit leírni. A fejedben van. Nem lejegyzetelni fogod tudni, hanem ha bármi probléma kerül eléd, kis gondolkodás után tudni fogod a választ. Ha számolni kell, tudod, hogyan kell. HA valami összefüggés kell, és nem emlékszel rá, azonnal tudod, melyik könyvet hol üsd fel,ahol megtalálod, amit keresel.
Mondjuk én elég régen tanultam mértant, hogy bonyolultabb problémákra már ne emlékezzem. De ekkor odamegyek a könyvespolchoz, lekapom a geometria könyvet, és úgy 15 másodperc múlva már ott van nyitva, ahol kell. És tíz perc múlva tudom a választ. Ennyi elég is az élet problémáihoz, ha kutatni akarsz, akkor meg úgy is folyamatosan ezzel foglalkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!