Aranyat ólomból, lehetséges? Hogyan?
Figyelt kérdés
2018. márc. 12. 01:56
11/14 anonim válasza:
12/14 anonim válasza:
Egyáltalán nem kedves noname felhasználó!
Van saját gondolatod is?
13/14 anonim válasza:
2018.03.12 13:54: Mi a bajod a válaszommal? Az, hogy konkrét hivatkozást teszek be (amit itt sokan nem tesznek meg), és nem fejtegetem oldalakon keresztül a véleményemet, amit a hivatkozott oldalról másolnék ki? Ez is egy létező elmélet, és nagyon sok helyen hivatkozzák. És ha kicsit utána olvas az ember még hihető is, illetve ott van még az Oxford egyetem Newton projektje ( [link] "Although Newton is best known for his theory of universal gravitation and discovery of calculus, his interests were much broader than is usually appreciated. In addition to his celebrated scientific and mathematical writings, Newton also wrote many alchemical and religious texts and he left many administrative papers in his role as Warden and then Master of the Mint." És sorolhatnék még példákat. Ez a gondolat (Azon kívül amit irt több válaszoló az atomfizikai módszerekről) azért jutott eszembe, mert ez volt az alkímisták egyik fő "mozgató rúgójuk". De egyre több leírás azt írja, hogy ezt kcsiit átvittebb értelemben (is) használták. Erre linkeltem két wikipédia oldalt (és azok hivatkozásai is érdekesek). Bocs ha nem fejtettem ki egészen szabatosan. Ha több ilyet elolvasol valahol az alkímisták titkos társaságot is alkottak, és feltehetően lehetett fedő "sztori" (alibi) is ez a kísárlet (mikőzben valóban kísérleteztek sok mindennel). Gondoljunk bele abban a korban eléggé megvolt kötve mindenki keze, hogy mit lehetett és mit nem lehetett kutatni. Az "okkult" filozófiák tiltva voltak, de az arancsinálás (mivel az "ártalmatlan" volt nem). De ehhez végig kéne olvasni sok cikket, amik egy része ott van a hivatkozott wikipédia linkeken alul a hivatkozások között, illetve azokról a hivatkozásokról lehet tovább menni. Illetve google.
14/14 Andráska Béla válasza:
Persze!
Meg kakibol is!
Egy szívlapát kell kozzá!
Kakilj egy papirra és csapj rá egy nagyot a szívlapáttal. Néz meg mi fog történni!
Nem fogsz hinni a szemednek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!