I.B.T. kérdése:
Miért lesz az etil-metil-keton butanon?
Figyelt kérdés
Ha etilről és metilről van szó illetve egy ketoncsoportról akkor helyesen nem úgy lenne, hogy van 3 C atom és a középsőhöz kapcsolódik egy oxocsoport? Értem, hogy a porpanon, én azt nem értem, hogyan kerül be plusz egy C atom ha etilről és metilről van szó.2018. márc. 7. 16:45
1/3 A kérdező kommentje:
A plusz C lenne a válaszvonal, ami alapján megkülönböztetem a metilt és az etult?
2018. márc. 7. 16:50
2/3 A kérdező kommentje:
etilt*
2018. márc. 7. 16:50
3/3 anonim válasza:
Azért van,mert a metil és az etil közt van egy karbonilcsoport ami a ketonok funkciós csoportja. Az oxocsoport csak egy oxigén atombol áll, a karbonilcsoport pedig egy szén és egy oxigén kettős kotessel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!