Ecet+szódabikarbóna milyen minőségű nátrium acetátot ad?
"Egyszer próbáltam belőle nátrium acetát oldatot készíteni"
Akkor rosszul próbáltad! Az ecet 20%-os nyilván az ecetsavtartalmat kell számítani. A szódabikarbonával semmi gond az equivalens mennyiséget kell vegyíteni és utána be lehet párolni.
Valami kimaradt. A normál hátrartási ecet biológiai erjesztéssel készül vagyis van benne egy minimális szerves maradék. Ez akkor láttszódik amikor a lelkes kísérletező gyerek megcsinálja a nátrium-acetátját és elkezdi bepárolni, akkor elsárgul az oldat, esetlegesen barna színű lesz.
Meg kell nézni, hogy milyen ecetet veszünk és ha nem biológiai erjesztésű, hanem jégecetből visszahígított, akkor 1-2 újrakristályosítás után 99% fölé vihető az anyag tisztasága.
De az egyik legolcsóbb vegyszer a nátrium-acetát... Lehet megéri beruházni egy kilóra, nem nagy kiadás.
"A normál hátrartási ecet biológiai erjesztéssel készül"
Az ecetsavbaktériumok 16%-nál elpusztulnak. A 20%-os ecet szintetikus. Jégecetet meg marhaság hígítani hisz így lehet equivalensen vegyíteni.Az élelmiszer tisztaságban nincs számottevő maradék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!