Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az asztalténes és intermediát...

Az asztalténes és intermediát szénhidrogének telítetlen szénhidrogének?

Figyelt kérdés

Ha már a kérdés is hülyeség akkor az azért van mert nem kémikusnak készülök és sose volt belőle 2-esnél jobbam. A gépészet->járművek->olaj szemszögből nézve jött fel a kérdés.

Ha minden igaz Négy csoportja van a szénhidrogéneknek. Nafténes, paraffinos, aszfalténes, intermediát.....amikből az első kettő telített szénhidrogén úgy láttam wikipédián, utóbbi kettőt nem találtam.

#szénhidrogén #telítetlen #aszfalténes #már a címet is elrontottam #intermediát
2018. febr. 14. 18:04
 1/2 A kérdező kommentje:
aszfalténes-t akartam írni
2018. febr. 14. 19:13
 2/2 MDaniel98 ***** válasza:
Az asztalténes és intermediát szénhidrogének olyan telített szénhidrogének, amelyekben a szénatomok között csak egyszeres kötések vannak. Tehát nem telítetlenek, nem tartalmaznak kettős vagy hármas kötéseket. Ezek a szénhidrogének stabilak és viszonylag alacsony reaktivitással rendelkeznek. A telített szénhidrogének teljesen telítettek hidrogénnel, ami azt jelenti, hogy minden szénatomhoz a maximális számú hidrogénatom kapcsolódik. Ez a hidrogéntelítettség határozza meg a szénhidrogének telítettségét vagy telítettségétlen jellegét.
2023. jún. 19. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!