Az állatoknak adott antibiotikum hatással van ránk a hús elfogyasztása után?
A hús feldolgozása során milyen hatással van az emberi szervezetre az antibiotikum?
Az egy nem egy fehérje ami hó hatására kicsapódik?
Ha a tojásból kimutatható akkor sütés hatására sem változik és káros rám ha megeszem?
Sokféle antibiotikum van, eltérő lebomlási időkkel.
Amennyiben az állat húsát a lebomlás előtt valaki elfogyasztja, akkor az a szervezetbe kerül. A hatás függ a mennyiségtől, az antibiotikumtól és a fogyasztó állapotától.
Olyan csekély mennyiségekről beszélhetünk, amiknek nincsen terápiás hatása, még ha kimutatható is.
A baj ott van, hogy orrba szájba adják az állatoknak, emiatt kialakulhatnak rezisztens törzsek. Rettentő veszélyes játék ez... átvitt értelemben rengeteg ember halálát okozhatja.
A sütés főzés során mi történik a húsban visszamaradt antibiotikummal? Visszamarad egyáltalán valamennyi?
Csak, mert elég sokat hangoztatják,hogy mennyire egészségtelen az ilyen.
Szóval ha megvárják a lebomlás idejét ne veszélyes ránk,fogyasztókra?
És hanem akkor a feldolgozással mi történik vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!