A kaméleonok miért változtatják színüket?
Több yutuberos videoban hallottam, hogy az amit az iskolában tanultunk a kaméleonról tévhit. Mindenki úgy tudja, hogy a kaméleon tudatosan változtatja a színét, hogy alkalmazkodjon a külvilághoz. Az aktuális környezet színét veszi fel, hogy rejtőzködjön a ragadozók és a zsákmányai elől. Ennek ellenére ez egy hamis tévhit. Mindenki így tudja, hisz így tanultuk az iskolában.Utána olvastam, spirituuális tudományos női netes oldalon is, tehát igaz.
Most azonban azt mondja a tudomány, hogy ez mégsem igaz. A kaméleon nem képes akarattal színt változtatni, mert ez csupán az érzelmi állapotától függ. Ha átvált félelmről boldogságra, akkor színt vált, de ezt nem tudatosan teszi. Ennyi az egész.
A kaméleonok színváltoztató képességének ismerete az utóbbi időben derült fény vagy korábban is tudták, csak egy félreértés alapult az elterjedése?
Én meg azt olvastam egy spirituális tudományos női netes oldalon, nemcsak a kaméleonok, hanem a trollok is így váltják a színüket.
Sőt azt álmodtam, hogy a youtube-on is láttam.
(:P)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!