Valaki tud jó és érdekes témát az evolúción belül?
ŐŐ linket nem tudok.
De szerintem érdekes lenne a női és férfi nem eltérő evolúciós fejlődése :/.(Ezt nem én találtam ki tényleg másképp fejlődött a férfi és a női nem az evolúció során(mármint emberre értem).)
Igenigen, az evolúciós pszichológia nagyon érdekes! (Ehhez kapcsolódóan tudnál írni a humánetológiáról is, bár nem tudom, hogy azt mennyire díjazná a tanár. :) )
Evolúciós pszichológiai honlapot így kapásból én sem tudok (de ott a google), Bereczkei Tamás írt egy könyvet Evolúciós pszichológia címmel, és Szendi Gábornak A nő felemelkedése és tündöklése című könyve is erről a témáról szól (többek között). Gondolom a dogáig nem lesz időd elolvasni, de amúgy ajánlom, mert ez érdekes.
Ja. A férfit az evolúció hozta le a fáról, a nőt meg a gravitáció. :D
Amúgy a természetes szelekcióról is lehet írni.
Vagy akár a bálnák kialakulásáról is lehetne, mert elméletileg szárazföldi négylábúak voltak.
Írhatsz a dínók kihalásáról is, az is abszolút evolúciós téma és érdekes is. Tele van vele az internet, pl a wikipedián is rengeteg infó van róla.
Egyébként mi a baj a wikivel? Szerintem totál érthetö és nagyjából megbízható is. Nagyrészt ezért a legnépszerübb online lexikon, ha az nem érthetö, akkor nem tudom mi lehet az... :/
Ha termeszetes kivalasztodasrol irsz, valahogy beleirhatnad a lamarckizmust is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!