Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Valaki tud jó és érdekes...

Valaki tud jó és érdekes témát az evolúción belül?

Figyelt kérdés
Biológiaórára kell írnunk egy fogalmazást, csak annyit mondott a tanár, hogy az evolúcióhoz kapcsolódjon (+ még mondott így témákat, de csak annyit, hogy rasszok, meg antropológiai jellegzetességek, de bármiről lehet írni). Na a lényeg: valaki tud egy pontos témát, ami érdekes, plusz hozzá linkeket? (valami jó oldalt szeretnék, amin rendesen, összefüggően, érthetően le vannak írva, nem úgy mint pl wikin...) Köszönöm előre is.
2010. jún. 4. 17:39
 1/9 anonim válasza:
100%

ŐŐ linket nem tudok.

De szerintem érdekes lenne a női és férfi nem eltérő evolúciós fejlődése :/.(Ezt nem én találtam ki tényleg másképp fejlődött a férfi és a női nem az evolúció során(mármint emberre értem).)

2010. jún. 4. 17:52
 2/9 anonim ***** válasza:

Igenigen, az evolúciós pszichológia nagyon érdekes! (Ehhez kapcsolódóan tudnál írni a humánetológiáról is, bár nem tudom, hogy azt mennyire díjazná a tanár. :) )

Evolúciós pszichológiai honlapot így kapásból én sem tudok (de ott a google), Bereczkei Tamás írt egy könyvet Evolúciós pszichológia címmel, és Szendi Gábornak A nő felemelkedése és tündöklése című könyve is erről a témáról szól (többek között). Gondolom a dogáig nem lesz időd elolvasni, de amúgy ajánlom, mert ez érdekes.

2010. jún. 4. 17:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja. A férfit az evolúció hozta le a fáról, a nőt meg a gravitáció. :D

Amúgy a természetes szelekcióról is lehet írni.

2010. jún. 4. 17:55
 4/9 anonim ***** válasza:
A második vagyok. A természetes szelekció is jó téma, a női agy- férfi agy is, a szülői ráfordítás elmélete, vagy a "fiatal hím szindróma" is...
2010. jún. 4. 17:58
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek:)
2010. jún. 4. 18:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Vagy akár a bálnák kialakulásáról is lehetne, mert elméletileg szárazföldi négylábúak voltak.

[link]

2010. jún. 4. 18:08
 7/9 anonim válasza:
100%
Amennyiben nem volt kikötve hogy emberi evolúcióról kell, akkor a következők érdekesek: Endoszimbiózis-elmélet, Cambrium-i evolócuiós robbanás (hógolyóföld elmélettel összekötve)... Ahogy a kommentekből elnézem, osztálytársaid is emberi evolúcióban fognak gondolkodni, szóval ha ki akarsz tűnni, valami mást válassz.
2010. jún. 4. 18:37
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Írhatsz a dínók kihalásáról is, az is abszolút evolúciós téma és érdekes is. Tele van vele az internet, pl a wikipedián is rengeteg infó van róla.

Egyébként mi a baj a wikivel? Szerintem totál érthetö és nagyjából megbízható is. Nagyrészt ezért a legnépszerübb online lexikon, ha az nem érthetö, akkor nem tudom mi lehet az... :/

2010. jún. 4. 20:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha termeszetes kivalasztodasrol irsz, valahogy beleirhatnad a lamarckizmust is.

[link]

2010. jún. 4. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!