Egy 12 voltos ólom akkumulátort kb. hány voltig szabad lemeríteni, anélkül, hogy károsodna? Itt mind a két típus érdekelne:autó aksi (indító) és napelemhez való aksi.
Hm. :) Egyik rokonom nem tudta, hogy a Trabantom slusszkulcsa olyan könnyen jár, hogy bármilyen állásban ki lehet húzni, így aztán gyújtáson maradt egy hosszú hétvégén. Az egyik trafó persze kipukkadt, de hogy mi volt még rajta, nem is kutattam. Nekiálltam volna tölteni, gondoltam, a biztonság kedvéért ráteszek egy műszert, melyik a pozitív, hiába tudom, emlékszem, villamosságban a hit kevésbé számít. A műszer az 50 mikroamperes állásban sem mozdult meg. :D 2 napos töltés után helyrejött, még kb 3 évig használtam, akkor eladtam.
Egyébként elég nagy szabadságfokkal rendelkezik egy gépjármű akkumulátor, állapotáról egy egyszerű méréssel nem nagyon lehet meggyőződni. Egy csomó olyannal találkoztam, amelyiknek cellafeszültsége az istennek nem akart már feljebb menni 2,4 V fölé, de a gyakorlatban teljesen jól tette a dolgát hosszabb időn át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!