Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tudtok jó mikroszkópot?

Tudtok jó mikroszkópot?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy hobbimikroszkópot lehetőleg olcsón de jó teljesítménnyel (1000×-es nagyítás is jó lenne akár) és nem is a legrosszabb minőségben persze. Tudtok ajánlani egy jót?

2018. jan. 1. 20:44
 1/4 anonim válasza:

Mihez?

[link]

2018. jan. 5. 21:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Szöveteket és lehetőleg valamennyire sejteket "nézegetni"
2018. jan. 6. 08:29
 3/4 Marci71 ***** válasza:

Erre a célra bármely biológiai mikroszkóp alkalmas. Innentől csak az a kérdés mennyit szánsz rá:) . Általában érvényes itt is hogy a jobb az drágább. Esetleg használt mikroszkópot vehetsz olcsóbban jót. De ahhoz nem árt némi hozzáértés, illetve számolni kell vele hogy esetleg költeni kell rá. Mikroszkóp karbantartással foglalkozó cégek tízezreket kérnek egy egyszerű pucolásért, ha nem tudod magad megcsinálni. A vaterán érdemes nézelődni néha van használható darab olcsón.

Új mikroszkópok közül legegyszerűbb ha körülnézel a Budapesti Távcső Centrumnál.

[link]

Itt bármelyik biológiai mikroszkóp jó lehet, persze azért érdemes beépített világítású és binokuláris típust választani. A többi csak pénz kérdése. Itt van olcsó kínaitól a Zeissekig minden. Persze egy komolyabb Zeiss millió felett van:) A komolyabb optikák sajnos sokba kerülnek ( használtan is).

2018. jan. 7. 18:09
 4/4 anonim válasza:
Ajánlom figyelmedbe a japán márkákat, ők tudnak mikroszkópot gyártani. :D Én ebayről rendeltem egy nikont amit azóta bővítgetek plán objektívekkel is. a mikroszkóp olyan 50k környékén volt, az objektívekbe nagyobb összeget fektettem bele, az olyan fél milla körül volt. Természetesen plán objektívek nélkül is szuperül lehetett vele nézgelődni. :)
2018. jan. 11. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!