Az óceánok hogy nem telnek meg vízzel? Hova lesz belőlük mindaz, ami a folyókból beléjük folyik?
elpárolog.
esőből, forrásból (ami esőből)
általános iskola környezetórán szundikáltunk?
"Egyébként a folyók honnan kapják az utánpótlást?"
Na most kapaszkodj meg! Éppen azért nem telnek meg a tengerek és az óceánok, mert a folyók onnan kapják az utánpótlást!
Persze csak közvetve, de ne mondd, hogy még sosem hallottad azt a kifejezést, hogy vízkörforgás! Ez már általános iskolában is tananyag.
Teljesen más, amikor iskolában meg kellene tanulni valamit, mert kötelező, nem kelti fel az érdeklődést, és más, amikor az ember magától elgondolkozik dolgokon. Most ez történt a kérdezővel is. Ez csak jó. Márrmint nem az, hogy unalmasan tanítanak és kötelezővé is teszik, így még kevesebbet fog fel belőle az ember. hanem az, hogy a kérdező elgondolkozik.
Az óceánok vize a legtöbbször elég távol esik a forrótól. Én azt nem értem, hogyan tud így ilyen sok párologni belőle. Lehet, volt szó fizikaórán a párolgásról, csak ahogy kinyotottam a könyvet, egyből elment a kedvem az egésztől. De biztos a "hideg" víz is párolog és nem lassan. Viszont tényleg vannak az óceánoknak, tengereknek jóval hidegebb részei, ahol lassabb kéne, hogy legyen a párolgás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!