Ilyen könyvet tudnátok ajánlani?
Talán ezt tudnám ajánlani:
A te korodban pont ennek egyik elődjét forgattam nagy élvezettel :)
@3: Ez (pontosabban ezek, mert két kötetes):
Értelmes ember ilyent nem mond. Másra meg nem érdemes figyelni. Egyébként elkezded, és vagy "túl komplex", vagy nem.
Bemégy egy könyvesboltba. Ott nagy bóvlit nem árulnak. Odamész a tudomány polchoz, végiglapozol néhányat, ami megtetszik, kézbe veszed. Nagyot nem tévedhetsz.
@7: Ki mondta volna ugyan? Nem úgy működött a dolog, hogy körbekérdeztem, vagy kikértem bárki véleményét, hanem úgy, hogy egyfolytában jártam az antikvárakat, és ami megtetszett (és amire volt is pénzem), azt megvettem. Nem más mondta, hogy mit vegyek, vagy mit nem.
Egész szép mennyiségű könyvem lett. A legtöbb ismeretterjesztő, de voltak komolyabbak is bőven. Pl. 13-14 évesen vettem meg a Landau-Lifsics féle Elméleti fizika több kötetét is, ami egyetemen is kemény dió, egy Radiokémia egyetemi tankönyvet, aztán az "A kémia újabb eredményei" több kötetét, egy cca 800-900 oldalas Biokémia könyvet stb stb...
Végigolvastam mind. Volt amiből igen keveset értettem (pl a Landau-Lifsic könyvek), de próbáltam kihámozni mindenből annyit, amennyit csak tudtam. És mindből tudtam tanulni valamit. Ráadásul baromi izgalmas volt ezekkel a kötetekkel küzdeni :)
@10: De mégis kik mondják?
Én egyrészt eleve nem jelentettem be senkinek előre, hogy mit fogok venni (főleg, hogy magam sem tudtam). Másrészt meg ne azzal törődj, hogy mit mondanak. Vedd meg és hajrá, hadd szóljon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!