Meg tudnátok mondani nekem, hogy egy szaloncukornak mi a kémiai képlete? Egy sima szaloncukornak
Kis magyarázat, hogy miért értelmetlen a kérdés:
"A csokoládé körülbelül 300 ismert vegyületet tartalmaz"
És ugyebár a szaloncukor nem csak csokoládéból van.
Én csak azt tudom, hogy a vegygyele nagyon hasonló a kokajinéhoz.
Nojbi voltam
A szaloncukor nem egy vegyület, hanem több.
Ha a sima szaloncukorban csak cukor a töltelék, akkor az lehet szacharóz, vagy fruktóz, vagy pedig fruktóz és glükóz keveréke. Szacharóz: C12H22O11, fruktóz, glükóz: C6H12O6. Kommersz szaloncukor töltelékét még különféle aromákkal ízesítik, ez egy keverék. Jobb szaloncukrok pedig még nehezebben elemezhetők.
A bevonat lehet csoki, vagy nugát. Ez keverék, nem egy vegyület. A csokoládé olyan termék, amely kakaótermékekből (kakaómassza, kakaóvaj, esetleg kakaópor) és cukrokból készül, legalább 35% összes kakaó-szárazanyagot tartalmaz, ebből legalább 18% a kakaóvaj és legalább 14% a zsírmentes kakaó-szárazanyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!