Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Igaz, hogy a csillagok csak...

Igaz, hogy a csillagok csak megvilágított kövek?

Figyelt kérdés
Egyik tanárom azt mondta, hogy a csillagok, amit látunk csak a naprendszerünkben keringő kövek, amit megvilágít a nap. Azt is mondta, hogy az igazi csillagokat nem is lehet látni szabad szemmel.

2017. nov. 20. 18:58
1 2
 11/15 Wadmalac ***** válasza:
100%

Szerencse, hogy nem vagyok iskolaigazgató.

Ha egy fizika tanárnő ilyet mondana, abban a szent minutumban kirúgnám.

Az a helyzet, hogy az űrben szabad szemmel kettő darab "megvilágított követ" láthatsz.

Az egyik a Hold, a másik a Mars.

A Vénuszt is látod, de nem megvilágított követ, hanem megvilágított sűrű légkört, felhőzetet. Ugyanez igaz a külső gázbolygókra is.

A földközeli aszteroidákat nem látod. A hullócsillagként leeső meteoritokat nem megvilágított kőként látod, a légkörben való felizzásukat látod.

Az üstökösöknél a Nap által megvilágított por- és gázfelhőt láthatod, nem magát az üstököst, a szikla-jég test nem látható, túl kicsi és túl messze van, mint az aszteroidák is.

Megkérdezném azért, hanyadik osztályban hangzott el ez a botrányos hülyeség?

Mert szerintem ez nem tanárnő,hanem ált. iskolás tanítónő, akinek nincs is semmiféle fizikai végzettsége.

Mondjuk akkor is botrányos.

2017. nov. 21. 08:54
 12/15 Wadmalac ***** válasza:
100%
Még reménykedem benne, hogy kiderül, csak trollkodott és éppen a cáfolatokat várja tőletek.
2017. nov. 21. 08:55
 13/15 anonim ***** válasza:
Igen, én is erre gondoltam.
2017. nov. 21. 08:56
 14/15 anonim ***** válasza:
#Wadmalac, a Merkúrt is lehet látni, bár én még nem találtam meg magam az égen, de a távcsövek feltalálása előtt is ismert volt.
2017. nov. 21. 20:51
 15/15 Wadmalac ***** válasza:

#14: hát, lehet, napkelte előtt, naplemente után szerencsés esetben nem kizárt.

Nekem még nem sikerült.

2017. nov. 22. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!