Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy átlag ember tud 19 km/h-ná...

Egy átlag ember tud 19 km/h-nál gyorsabban futni?

Figyelt kérdés

2017. nov. 11. 12:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Az egy dolog hogy le tudnál futni egy T. rexet, de mint egy előző válaszoló is említette, egy ekkora állat valószínűleg nem fárad ki olyan hamar, mint egy ember. Mellesleg valahol egyszer azt olvastam, hogy a T. rex nem tudott futni, viszont ha úgy vesszük, gyorsan sétált, és gondolom nem nagy kihívás neki kilométereken át sétálni.

Amúgy Usain Bolt állítólag 44 km/órával fut :D

2017. nov. 12. 09:02
 12/16 anonim válasza:
#10 - nél a pont. A futás nem egyenes arányosság, 60 méteren nyilván megy ez az átlag, de ne felejtsük el, hogy akkor jó alaposan, fárasztóan sprintelünk, és hosszú távon aligha tudnánk tartani ezt a távot. De 10 szépen leírta, edzés, és rendszeres gyakorlás nélkül ez nem teljesíthető egyértelműen.
2018. jan. 7. 21:50
 13/16 anonim válasza:
Tartani ezt a tempót*
2018. jan. 7. 21:51
 14/16 anonim válasza:
Jobb atléták ezt a sebességet azért 10 km-en keresztül simán, de akár 20 km-en keresztül is tudják tartani. Nem olimpikonok, de már magyar élvonalbeli futók is. Azért ilyen távon már lehet a T-rex is megunná az üldözést :) Viszont egy átlagos hobbifutó ezt a sebességet csak kb 1 km-en át tudja tartani, átlagos erőnlétú ember pedig max párszáz méterig.
2018. jan. 7. 22:45
 15/16 anonim ***** válasza:
Utolsó, 10-20 kilométeren át?! Hát én hatodik osztályban egy kiránduláson a 12 km-es utat alig bírtam gyalogolva megtenni :D (most nyolcadikos vagyok)
2018. jan. 8. 15:52
 16/16 anonim válasza:
Bizony, ez kb 31-32 perces 10 km-t és 1 óra 6-7 perces félmaratont jelent, ekörül tudnak az élvonalbeli magyar hosszútávfutók is, a nemzetközi mezőny elitje pedig ennél is jobbat.
2018. jan. 8. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!