Mekkora hőmérsékleten keletkezik LNG (csepofolyós földgáz) légköri nyomáson?
Figyelt kérdés
2017. nov. 10. 11:24
1/4 Tibi0919 válasza:
Szia a választ nemtudom de az lenne a kérdésem hogy ez neked egy ENERGETIKAI VERTÉLKEDŐre kell? Ha igen akkor ellenfelek vagyunk. :D ui.:én se találtam meg de annyit tudok hogy magas nyomáson -169 c* talán de ez nem biztos...
2/4 dellfil válasza:
Az LNG - elvileg - tiszta metánból kellene, hogy legyen.
De persze ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen, - mert mindig van benne némi nehezebb komponens is - így "pontos" hőmérséklet értéket csak az összetétel pontos meghatározása után lehet adni.
Ám, ha nem kell "soktizedes" pontosság, akkor normál nyomáson lévő metán forráspontja és fagyáspontja közötti érték mérvadó lehet.
Bocs, de idezúdítottam az egészet... Nem volt kedvem keresgélni.
dellfil
3/4 anonim válasza:
A fizikai konficius elmélet valós gyöke miatt -283°C
4/4 anonim válasza:
Sziasztok, a választ én sem tudom, de mi benne vagyunk az Energetikai vetélkedőbe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!