Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Amikor extrém messzi objektumo...

Amikor extrém messzi objektumokat vizsgálnak akkor is a múltat látják a csillagászok?

Figyelt kérdés
Ha én felnézek az égre, akkor a csillagoknak a múltbéli állapotát látom mert a fénynek is 2 év mire 2 fényévnyi távolságról ideér. Múltkor néztem egy műsort ahol a tejútrendszer közepén lévő fekete lyuk környezetét nézték. Viszont az innen hihetetlenül messze van. Ha azt vizsgálják akkor is a múltbéli állapotát látják? De akkor nem hiteltelen? Vagy amit a WMAP felfedez az univerzumból az is a múlt?

2017. nov. 1. 22:32
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Igazad van, mikor feltettem a kérdést már akkor is furának éreztem egy kicsit. Csak meg akartam bizonyosodni róla, hogy biztosan így van e tényleg.
2017. nov. 3. 10:05
 12/13 anonim ***** válasza:
az hagyján, hogy extrém távoli dolgokat nézve csak a múltat vizsgáljuk, de ha te a saját kezedet nézed, és egyik helyről a másikra mozgatod, akkor amit látsz mozgás az is előbb történt meg, mint ahogy érzékeled. sőt, továbbmegyek, még az is rátesz az eltolódásra, hogy amit érzékelsz, azt fel is kell dolgoznia az agyadnak, hogy "tudatosuljon". szóval az is elég érdekes kérdés, hogy számodra történik-e egyáltalán bármi jelen időben.
2017. nov. 3. 11:56
 13/13 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy kell idő érzékelni és azt is, hogy a fénynek is idő kell 1 méterre is eljutni, hiszen 300k kilométer/sec sebességgel halad nem végtelennel. Nyilván ha én nézek valahova az se a jelen a fény és az érzékelésem miatt, ezt eddig is tudtam. Csak a legspeciálisabb berendezésekben nem voltam 100% azért kérdeztem, de már világos. Bár a kérdés előtt is arra tippeltem, hogy ez lesz a válasz de így a teljes a kép. Köszönöm azoknak akik válaszoltak.
2017. nov. 3. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!