A biomérnök az miket csinál, mit dolgozik?
Annyit tudok, de az sem biztos, hogy a környezetvédelem a fő céljuk minden tevékenységüknél. Valaki leírná érthetően, mit is csinálnak?
Komolyan érdekel, ne "offoljatok" kérlek! Köszi
A biomérnök, azaz emelt szintű biotechnológus, lefordítva minőségellenőr MINDEN területen: gyógyszeripar, mezőgazdaság, élelmiszeripar, környezetvédelem, vízgazdálkodás, finomkémiai ipar...
A Pannon Egyetemen Veszprémben végeztem kutató vegyészként annak idején. Érdemes érdeklődnöd a képzésükről, kiváló egyetem brilliáns tanárokkal, kérdésedre a link, remélem tudtam segíteni:
Én most tanulok biomérnök szakon, a véleményemet az üzemlátogatásokra és a nyári szakmai gyakorlatra tudom alapozni.
Sajnos nem egy keresett szakról van szó Magyarországon, így az itthoni iparban nem feltétlenül "szakmai" állásokat töltenek be a végzett biomérnök hallgatók.
Sok biomérnököt láttam dolgozni pl. analitikus pozícióban mikrobiológia laboratóriumban, molekuláris biológia laborban, az egyik helyen biomérnök volt a laborvezető. Voltak akik a termelési osztályon dolgoztak műszakvezetőként. Ezenkívül irodai munkatársal is találkoztam pl. minőségellenőrzési osztályon. Néhány ambíciózusabb biomérnök kutatólaboratóriumban is el tud helyezkedni.
Ahogy az első válaszoló írta, a biomérnök profilja az lenne, hogy anyagokat (pl. gyógyszerhatóanyagokat) állít elő különböző mikroorganizmusok anyagcseréjét kihasználva. Szóval biotechnológiai-, fermentációs iparban dolgozik. Ilyen jellegű cég sajnos kevés van Magyarországon, de azért akad néhány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!