Melyik teleszkópot érdemes megvenni a négy közül?
Erősen gondolkozok, hogy veszek egy teleszkópot, de sajnos nem értek hozzá, így nem tudom, melyik lenne a legjobb döntés, úgy értem, melyik érné meg legjobban az árát. (A licitálósnál vegyük a minimálárat alapul.)
Köszi!
Egyértelműen a második a legjobb választás. NEkem is ilyen van, de vigyázz mert rejtett kapukat nyitsz meg ha ilyen távcsövet használsz. Titkos tudás jut majd a birtokodba a Föld felé tartó halálbolygóról, Nibiruról. ÉS félelmetes lakóiról a reptoid emberevő istengyíkokról.
Így hát vigyázva vesd kiváncsi tekintetedet az égboltra, vannak dolgok amiket jobb nem tudni és van tudás amit jobb nem megszerezni.
CSillagász
Azért az nagyon nem mindegy mit,miket szeretnél ezek közül bármelyikkel is nézni ...
Szóval mire használnád?
maci
Köszönöm a válaszokat! Sejtettem, hogy nem egy hűdeprofi masinák, de nincs 50-60-100 ezer forintom, egy jobb típusra. Azért arra az oldalra elnézek, kösz!. :-)
Az utolsó válaszolónak meg:
X-D Valamiben úgy is meg kell halni nem? Úgyis jön 2012-ben a világvége, akkor meg nem mindegy? :-D
Módosítás: az utolsó előttinek szólt az előző. :-)
A mostani utolsónak pedig: Igazából semmi tudományos dologra, csak úgy, néha nézni az eget, a holdat, a csillagokat, bolygókat.
Háááát ...egy 70 mmmm objektívű távcsővel sokmindent sajna nem fogsz látni. A Holdra, és kellő felkészültséggel a Nap megfigyelésére megfelelő. Bolygóknál már kiábrándító lehet. Egy ilyen méretű távcső felbontását 35* nagyítás már eléri. Ennél a gyakorlatban 2, maximum 3* értéket még lehet használni, ha egyébként az optika kifogástalan. Persze kiváló légköri körülmények is szükségesek, de félek már az optika is hagy némi kívánnivalót. A lencsések színezni fognak, a tükrösek, meg sziporkázni a fényesebb objektumoknál. Döntsd el mi a kevésbé rossz és annak megfelelően válassz. Bár ha nagyon nem akarod, hogy elmenjen a kedved az egésztől, mást javaslok. Van lehetőség távcsöves megfigyelésre.
Itt kiválasztasz egy időpontot és hidd el olyan dolgokat láthatsz, amiket a belinkeltekkel biztosan nem. Itt megismerkedhetsz szakemberekkel, akik ellátnak tanácsokkal, és szerintem ha komolyabban érdekel fogsz tudni még kicsit gyűjtögetni, és később egy komolyabb műszerbe beruházni.
Még egyszer, ezekkel a földi megfigyeléseken kívül a Holdat, és a bolygók közül a Jupitert a Vénuszt, esetleg a Marsot, és a Szaturnuszt megnézheted, néhány fényesebb nyílthalmazt, esetleg kettőscsillagok közül párat megnézhetsz de másra nagyon nem alkalmasak ...
maci
Várjál Maci, itt most egy kis zavar van a rendszerben.
,,Még egyszer, ezekkel a földi megfigyeléseken kívül a Holdat, és a bolygók közül a Jupitert a Vénuszt, esetleg a Marsot, és a Szaturnuszt megnézheted, néhány fényesebb nyílthalmazt, esetleg kettőscsillagok közül párat megnézhetsz de másra nagyon nem alkalmasak ..."
Ezt a linkeltekre írtad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!