Nem gömb alakú a Föld?
Az elméleti Földalak a geoid.
"geoid [geoid]
A Föld valódi nehézségi erőterének az a felülete, amelynek potenciálértéke megegyezik az átlagos középtengerszinthez tartozó potenciál értékével. Az 1980. évi geodéziai rendszer szerint a nehézségi erőtérnek a 62636860.850 m2/s2 potenciálértékhez tartozó nívófelülete.
Az elnevezést Johann Benedikt Listing javaslatára 1873-ban vezették be." forrás, ELTE Geofizikai és Űrtudományi Tanszék: [link]
Középiskolában, földrajzórán ti is így tanultátok?
-a kérdező anno: Szeged, RMG-
A föld lapos, ne dőlj be senkinek!!!44
Bizonyíték: [link]
"A föld lapos, ne dőlj be senkinek!!!"
Na ja, leginkább hájaaa-nak ne! :)
Laposföldesek! Ha a tudomány segítségét kéritek a bizonyításhoz, akkor elég nagyra tarthatjátok a tudományt. A sikerei végülis elég látványosak! megértem... :)
De ha elfogadjátok, sőt arra használnátok, hogy bizonyítsátok a tudományos módszertan segítségével, akkor miért nem nézitek vissza a tudományos igénnyel felhalmozott bizonyítékokat?!
Van bőven, mivel 2000 éve gyűlnek. Ezért is alakult ki egy konszenzus a Föld alakjával kapcsolatban. 2000 év mérései, megfigyelései, amik mind egy valamit bizonyítanak: A Föld geoid alakú!
Amúgy a cikk, amit megosztottatok olyan ostoba, szánalmas és trágár, hogy az már szinte zsibbasztó. Kerestem hivatkozásokat, mivel BIZONYÍTÉK gyanánt raktátok ki... Sehol semmi! erre megnézem mi a weboldal címe... Mindmeghalunk.com................... öööö kicsit gagyinak tűnik.....
Szedjétek össze magatokat!
#5! :D Na! végre! Látom kezdenek a laposföldhívők is észhez térni és tudományos vizsgálatnak alávetni a problémát! Erre vártam! :)
Tehát van egy bizonyítási módszer, ami tetszik neked. örvendek! Ha kiderül az eredmény, elfogadod? bármi is lesz? mert én igen! :)
Egyezzünk meg abban, hogy amelyikünk téved letörli magát a GYk-ról és sose tér vissza! Benne vagy? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!